Egy gól született az angol rangadón, de a VAR azt is visszavonta

Nagyon rossz idénye van a Premier League-ben a Liverpoolnak és a Chelsea-nek is, ám kettejük találkozása mindig rangadónak számít. Rengeteg a hiányzó mindkét klubnál; Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere edzőként az ezredik tétmeccsén irányította a csapatát, és a mérkőzésen csak egy gól született, a VAR azt is visszavonta les miatt.

Magyar Nemzet
2023. 01. 21. 15:41
null
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-CHELSEA Fotó: PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég mindkettő a bajnoki címre hajtott, most a középmezőnyben várják a szebb napokat. A régi szép idők okán azonban rangadónak számít a Liverpool és a Chelsea találkozója, még akkor is, ha az egyik és a másik oldalon is rengeteg a hiányzó. Azt túlzás lenne állítani, hogy a B csapatok vonultak volna ki a pályára, ám a hazai oldalon sérülés vagy eltiltás miatt Arthur, Luíz Diaz, Diogo Jota, Roberto Firmino és sem áll rendelkezésre, a Chelsea pedig Armando Broja, Ben Chilwell, Wesley Fofana, Reece James, Joao Félix, Eduardo Mendy, Christian Pulisic, és Dennis Zakaria szolgálataira nem számíthatott.

 

A pocsék idény miatt is a két csapat télen aktív volt a játékospiacon, és ez elsősorban Chelsea-re igaz, amely nem csekély összegért, százmillió euróért szerződtette az ukrán Mihajlo Mudrikot, de Londonban jött még a Monacótól távozó francia védő, Benoit Badiashile és a PSV-től elcsábított Noni Madueke is, ugyanakkor a Liverpool PSV-től vette meg a holland válogatott Cody Gakpót. A százmilliós ukrán a kispadon kezdett, majd az 55. percben állt be. Egyelőre nem mutatta meg, hogy miért ér ennyit, de nyilván igazságtalanság lenne azonnal számonkérni rajta a megváltás hiányát.

Fotó: Paul Ellis/Europress/AFP

A Chelsea már a 3. percben gólt ünnepelt, de elhamarkodottan: a vendégek első szöglete utáni kavarodásban a kapuhoz közel nem tudta jól beletenni a lábát a labdába, amely így Havertz elé került, ő pedig az ötösről betalált, ám a VAR közreműködésével a játékvezető végül les miatt kifelé ítélt szabadrúgást. A 32. percben Badiashile fejesét védte hatalmas bravúrral Alisson, a Chelsea közelebb állt a gólszerzéshez, mint a házigazdája. Később a Liverpoolnak is akadt néhány helyzete, ám 0-0 lett a vége – 1971-ben fordult elő utoljára, hogy a két csapat ilyen eredménnyel zárt meccset az Anfield Roadon. Ez azt jelenti, hogy egyikük sem tudott előbbre lépni, Jürgen Kloppnak nem sikerült győzelemmel emlékezetessé tennie edzői pályafutása ezredik tétmérkőzését.

Premier League, 21. forduló:

szombat:
Liverpool–Chelsea 0-0
Bournemouth–Nottingham 1-1
Leicester City–Brighton 2-2
Southampton–Aston Villa 0-1
West Ham United–Everton 2-0
Crystal Palace–Newcastle United 18.30 (Spíler 1)

vasárnap:
Leeds United–Brentford 15.00 (Spíler 1)
Manchester City–Wolverhampton Wanderers 15.00 (Match 4)
Arsenal–Manchester United 17.30 (Spíler 1)

hétfő:
Fulham–Tottenham Hotspur 21.00 (Arena 4)

Borítókép: Cucurella és Szalah külön csatája is döntetlennek tűnt (Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.