Harmadszorra is 1-1, képtelen meccset nyerni a Bayern

A Bayern München idei harmadik mérkőzésén is 1-1-es döntetlent játszott, ezúttal hazai pályán az Eintracht Frankfurt ellen. Ezzel egyetlen pontra olvadt a bajorok előnye az Union Berlin előtt, s a fővárosiak mögött szorosan ott van az RB Leipzig és a Freiburg is.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 20:41
Bayern Munich - Eintracht Frankfurt
Bayern Munich-Eintracht Frankfurt 28 January 2023, Bavaria, Munich: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - Eintracht Frankfurt, Matchday 18 at Allianz Arena, Munich players are on the pitch after the match. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Sven Hoppe

A Bayern München idei harmadik mérkőzésén is 1-1-es döntetlent játszott, ezúttal hazai pályán az Eintracht Frankfurt ellen. Ezzel egyetlen pontra olvadt a bajorok előnye az Union Berlin előtt, s a fővárosiak mögött szorosan ott van az RB Leipzig és a Freiburg is.

Az első félidőben, a 34. percben Sané góljával vezetést szerzett ugyan a Bayern München hazai pályán, az Eintracht Frankfurt ellen, de ez kevés volt az üdvösséghez. Az 56. percben Kolo Muani szép egyéni alakítás végén közelről kilőtte a hosszú alsót, s ezzel egyenlített.

A hajrára, a 70. percben csereként, éppen a gólszerző Sané helyére beáll Gnabry, akinek párizsi kirándulása a héten botránnyá dagadt, de a Bayernben vele együtt sem volt átütőerő a győzelem kicsikarásához, maradt 1-1 a végeredmény.

A bajorok tehát idei harmadik mérkőzésükön, az RB Leipzig, majd a Köln után a Frankfurttal is 1-1-es döntetlent játszottak.

 

A Bayern négypontos előnnyel vágott neki az évnek a Freiburg előtt, s immár egyetlen ponttal vezet az Union Berlin előtt, miközben az élmezőny nagyon összetömörödött.

Miként korábban beszámoltunk róla, a berlini derbit az Union nyerte 2-0-ra , a Hertha idei harmadik meccsét is elveszítette, s egyre többen látják be, hogy rossz döntés volt egy éve menesztése.

A Freiburg javuló formát mutat. Kezdésként 6-0-s, kiütéses vereséget szenvedett a Wolfsburg ellen, utána 1-1-et játszott a Frankfurttal, most, szombaton pedig 3-1-re legyőzte az Augsburgot. sérüléséből felépülve egyelőre csak kispados volt. 

Bundesliga, 18. forduló:

Bayern München–Eintracht Frankfurt 1-1 (1-0)
SC Freiburg–Augsburg 3-1 (2-1)
Hertha BSC–Union Berlin 0-2 (0-1)
Hoffenheim–Borussia Mönchengladbach 1-4 (0-2)
FSV Mainz 05–VfL Bochum 5-2 (3-0)
Werder Bremen–VfL Wolfsburg 2-1 (1-0)
pénteken játszották:
RB Leipzig–VfB Stuttgart 2-1 (1-0)
vasárnap játsszák:
Schalke 04–1. FC Köln 15.30
Bayer Leverkusen–Borussia Dortmund 17.30

Az élcsoport: 1. Bayern München 37 pont, 2. Union Berlin 36, 3. RB Leipzig 35, 4. Freiburg 34.

Borítókép: Szomorú Bayern játékosok a mérkőzés végén (Fotó: Europress/AFP/Sven Hoppe)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.