Nem foglalkozik a bírókkal, a válogatott átlövője önkritikát gyakorol

A magyar kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát a vb középdöntőjében, és ha holnap nyer a Zöld-foki-szigetek ellen, majd Svédország a számára tét nélküli meccsen hozza a két pontot Portugáliával szemben, továbbjut a vb legjobb nyolc csapata közé. A brazilok elleni meccsen hat gólt szerzett jobbátlövő, Ancsin Gábor szerint a helyzetkihasználás a legnagyobb gond az idei vb-n, ha ezen a területen tudna fejlődni a válogatott, azzal a saját helyzetét is megkönnyítheti.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 21. 9:21
null
HANDBALL-WORLD-2023-BRA-HUN Fotó: ADAM IHSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A brazilok mindig feljöttek, soha nem adták fel, valahogy mindig ott loholtak a nyakunkon – mondta Ancsin Gábor, a magyar válogatott jobbátlövője a Brazília ellen 28-25-re megnyert mérkőzés után. A tatabányai játékosnak igaza van: az első félidőben már hat, a másodikban többször is három, sőt négy góllal is vezetett a magyar válogatott az életben maradásáról döntő, a továbbjutás szempontjából kiemelt jelentőségű mérkőzésen. Mégis Mikler Roland bravúros védése is kellett ahhoz 25-24-es állásnál, hogy a magyar válogatott végleg elvegye ellenfele kedvét a mérkőzésen. Ez sikerült. Ancsin Gábor tudja, hogy a magyar válogatott játéka hullámzó, egy-egy meccsen is képes hihetetlen ingadozásokra, és csak akkor tud fejlődni, eredményesebben játszani, ha minimalizálja ezeket a gyengébb periódusokat egy-egy találkozón. – Érzelmi hullámvasút volt a mérkőzés, de a végén mi maradtunk felül – mondta az átlövő.

Ancsin Gábor nem kívánt foglalkozni a montenegrói játékvezető kettőssel, pedig könnyen találhatott volna fogást rajtuk. Egy alkalommal a földön feküdt a brazilok térfelén, de a játékvezetők nem állították meg a játékot. – Kaptam egy ütést a gyomorszájam tájékára, voltak fájdalmaim, de nem akartam ezzel törődni. A sérülés vagy a komolyabb ütközés, és olykor sajnos a durvaság is benne van a játékban – fogalmazott a korábban Veszprémben és Szegeden is megfordult játékos. 

Hozzátette, nem a bírókkal, a helyzetkihasználással érdemes foglalkozni. – Úgy érzem, az egész vb-n ez a leginkább égető problémánk. Remélem, a hátralevő meccsre, meccsekre ebben előre lépünk, mert így nagyobb esélyünk lehet a jó eredményre – mondta Ancsin. – Ha kritikus pillanatokban jobb döntéseket hoztunk volna, akár több góllal is hozhattuk volna a brazilok elleni meccset – folytatta. Végül arra reagált, hogy mentálisan hogyan birkózik meg azzal a teherrel a válogatott, hogy nem a saját kezében van a sorsa, Svédország vasárnapi győzelme is kell a legjobb nyolc közé jutáshoz. – Szerettük volna elkerülni ezt a helyzetet, de nem így sikerült. Túl kell lendülnünk ezen, és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a továbbjutásunkért, a többi már nem rajtunk múlik – nyilatkozta Ancsin.

A középdöntő utolsó fordulóját vasárnap játsszák. A program: Magyarország–Zöld-foki-szigetek 15.30, Izland–Brazília 18.00, Svédország–Portugália 20.20.

A II-es számú középdöntős csoport állása: 1. Svédország 8 pont, 2. Portugália 5, 3. Magyarország 4 (106-117), 4. Izland 4 (128-121), 5. Brazília 3, 6. Zöld-foki-szigetek 0.  A magyar és az izlandi válogatott között az egymás elleni eredmény dönt a magyarok javára.

Borítókép: A tatabányai átlövő nyolc lövésből hat gólt szerzett a brazilok ellen (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.