A fiatal magyar tehetség hívő ember, és felnéz Balczó Andrásra

Bőhm Csaba kiválóan kezdte az évet, második lett a szezon első világkupaversenyén, Kairóban. A Kőbánya SC 22 éves junior világbajnok öttusázója mindent a sportnak rendel alá.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 15:38
null
Buenos aires 20181014 Ifjúsági Olimpia 2018 Öttusa Böhm Csaba Fotó MOB Szalmás Péter Fotó: Peter Szalmas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tokiói olimpián ezüstérmes, a hazai pályán versenyző Ahmed Elgendytől csak két ponttal lemaradva a második helyen végzett Bőhm Csaba az elmúlt hétvégén az öttusázók szezonnyitó versenyén Kairóban. Martinek János szövetségi kapitánynak kellemes gondjai lesznek a jövőben, a fiatalok elég gyorsan le akarják zavarni a generációváltást. A tavalyi székesfehérvári Eb-n Bereczky Richárd győzött, az idei szezonnyitó versenyt, a Peridot-kupát Gáll András nyerte meg, a kairói vk-rajton pedig a Kőbánya SC 22 éves junior világbajnoka, Bőhm Csaba a második helyen végzett.

Bőhm nem szereti a bombasztikus nyilatkozatokat, szerényen, alázatosan készül az előtte álló feladatokra. „Soha nem zártam magamat a bizonyítás kényszerének fogságába, csak a munkámmal foglalkozom, abban bízom, de hívő emberként abban is, hogy a pályán nem leszek egyedül. A sikereknek mindig örülök, de nem fogok a kardomba dőlni, ha a legközelebbi világkupaversenyen nem sikerül újabb érmes helyezést kiharcolni. Tenni fogom a dolgomat, amíg tudom, aztán a párizsi olimpia után majd elválik, hogy miként tovább. Komolyan veszem azt, amit csinálok, ezért is döntöttem úgy, hogy az edzői tanulmányaimat levelezős hallgatóként csinálom végig, a szabadidőm pedig a csendes pihenésről szól. Nem bulizok, nem kedvelem az éjszakai kimaradásokat. A kairói verseny után kaptam négy nap pihenőt, többnyire otthon vagyok, hogy feltöltődve folytathassam az edzésmunkámat. Ebbe a napirendbe csak teázások és kávézások férnek bele, majd ha lemegy az utolsó verseny is, akkor egy kis lazításra is lesz idő” – mondta az SzPress Hírszolgálatnak a fiatal versenyző.

BÖHM Csaba
Csak a sportra összpontosít. Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Anikó

A Kőbánya SC igazolt versenyzőjének, csakúgy, mint a hozzá hasonlóan az olimpiai kvótára hajtó pályatársának zsúfolt lesz a tavaszi programja. A világkupa-versenysorozat április végi budapesti állomása után Szófiában csak azok indulnak, akiknek a legnagyobb szüksége van a ranglistapontokra a világkupa május végén kezdődő, június elején befejeződő ankarai döntője előtt. Majd következik a varsói Európa-bajnokság, és az angliai Bathban sorra kerülő világbajnokság.

A sportág legendáját, Balczó Andrást végtelenül tisztelő Bőhm végezetül elmesélte, milyen feszült a viszony a versenyzők és Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) elnöke, Klaus Schormann között. Természetesen a lovaglás leendő kivezetése miatt. „Mi sem jellemzőbb a mostani feszült hangulatra, és a nemzetközi szövetség, valamint a versenyzők egy része között megromlott kapcsolatra, hogy a kairói verseny eredményhirdetésénél a mögöttem harmadik helyen végzett cseh Martin Vlach nem volt hajlandó kezet fogni az UIPM német elnökével, aminek üzenete volt a monacói döntéshozóknak. Hasonlóan fejezte ki a nemtetszését az ukrán Timosenko is” – mondta befejezésül Bőhm Csaba. 

Borítókép: Bőhm Csabának is zsúfolt lesz a tavaszi programja (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.