Nagy hajrá a magyar vitorlázótól: a 19. helyről indulva lett Eb-bronzérmes

Nagy hajrával Érdi Mária bronzérmet nyert a vitorlázó ILCA (Laser) Európa-bajnokságon az olaszországi Andorában. Érdi Máriának nehezen indult a kontinensviadal, a selejtező futamok után a 19. helyen került be az Arany csoportba, ahol azonban kiegyensúlyozott teljesítménnyel felért a dobogóra.

Magyar Nemzet
2023. 03. 17. 17:10
2023 ILCA SENIOR E. C. Andora, Italy
2023 ILCA SENIOR E. C. Andora, Italy Fotó: Thom Touw
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-t a holland Marit Bouwmeester nyerte meg, a portugál Vasileia Karachaliou lett az ezüst-, Érdi Mária pedig a bronzérmes.

Érdi Mária
Érdi Mária remekelt az Eb-n

– Régóta tudom, hogy képes vagyok ilyen teljesítményre. Sőt, azt is tudom, hogy képes vagyok nyerni. Most is bosszant egy picit, hogy hajszállal lemaradtam az ezüstről, mivel ugyanannyi pontom lett, mint a portugál riválisomnak. De a bronzérem megszerzését is óriási dolognak tartom – nyilatkozta Érdi Mária.

Versenyzőnk a döntő futamok közül az utolsót megnyerte. Ha a felnőtt világversenyeket vesszük alapul, az ifjúsági világ- és Európa-bajnok Érdi Máriának ez az Eb-bronz az eddigi legjobb eredménye.

A 25 éves Érdi Mária 2021-ben a tokiói olimpián laser radial osztályban 13. helyen végzett. Tavaly a világbajnokságon ötödik lett, az Európa-bajnokságon pedig a nyolcadik helyen zárt.

Borítókép: Érdi Máriának a felnőtt világversenyeről ez az Eb-bronz a legjobb eredménye (Fotó: Thom Touw)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.