Ronaldo nyomában: a nyáron Messi is Szaúd-Arábiába szerződhet!

Cristiano Ronaldo után Lionel Messi és Szaúd-Arábiába igazolhat. Spanyol lapinformáció szerint az al-Hilal hajlandó ugyanolyan fizetést, évi 220 millió eurót megadni a Paris Saint-Germain világbajnok argentin zsenijének, mint amennyit a nagy kortárs kap az al-Nasszr csapatánál. Ronaldo és Messi, ha nem is egy csapatban, újra ugyanabban a bajnokságban futballozhat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 15. 10:09
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (L) and Riyadh All-Star's Portuguese forward Cristiano Ronaldo are pictured on the pitch during the Riyadh Season Cup football match between the Riyadh All-Stars and Paris Saint-Germain at the King Fahd Stadium in Riyadh on January 19, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP) Fotó: AFP/Giuseppe CACACE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem véletlenül húzódik egészen a mai napig június 30-án lejáró szerződésének meghosszabbítása a Paris Saint-Germainnél. A spanyol Marca szenzációs hírrel állt elő: nyomában Lionel Messi is Szaúd-Arábiába szerződhet.

A PSG-nél eredetileg úgy tervezték, hogy még a katari világbajnokság előtt meghosszabbítják Messi szerződését. Az argentin zseni akkor azzal tért ki a tárgyalások elől, hogy csakis a világbajnokságra akar összpontosítani. A vb után újra terítékre került az ügy, ám januárban és februárban egymást követték a hírek, hogy továbbra sincs megállapodás.

Azután a Paris Saint-Germain kiesett a Bajnokok Ligájából, miután összesítésben 3-0-ra elvesztette a Bayern München elleni párharcot, így talán már Párizsban sem ragaszkodnak mindenáron Messi megtartásához. S ha nem marad a PSG-nél és a Barcelona sem tart rá igényt, akkor Messi miért ne igazolna hatalmas pénzért Szaúd-Arábiába?

A világbajnok argentin válogatott csapatkapitányát Katarban körberajongták, Ronaldóhoz hasonlóan ő is nagyon népszerű az arab világban. Szaúd-Arábia ráadásul érezhetően mind többet hajlandó költeni arra, hogy a sportban is komoly tényezővé váljon a világban – erről árulkodik a Szaúdi Nagydíj, amelyet 2021 és 2022 után e hét végén harmadszor rendeznek meg Dzsiddában. Szóval, nem eszement felvetés, hogy Messi is az arab országban folytassa.

A felvetésnek alapot adhat, hogy kedden lencsevégre kapták Messi édesapját, Jorge Messit Rijádban. Költői kérdés: vajon mi járatban látogatott a szaúdi fővárosba?

A Marca részletekkel is szolgál. Eszerint Messi jövedelme ugyanúgy évi 220 millió euró lehet, mint Ronaldóé, s persze nem csapattársak, hanem szokás szerint ellenfelek lennének, az argentin zseni az al-Hilal csapatához igazolhat.

A szaúdi bajnokságban jelenleg a negyedik helyen álló al-Hilal a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) büntetése miatt ki van zárva az átigazolásból, de ezt a nyáron feloldják, tehát ez az akadály is elhárul Messi szerződése útjából.

Korai lenne még elkiabálni az üzletet, de ne feledjük, annak idején azt is a Marca írta meg elsőként még a világbajnokság első hetében, hogy Ronaldo az al-Nasszr játékosa lesz. Sokan kétségbe vonták az értesülést, aztán mégis így történt.

A két megasztár a spanyol bajnokságban a Real Madrid, illetve a Barcelona vezéreként, s persze az Aranylabda-szavazások alkalmával hosszú éveken át egymás riválisa volt. A nyáron ismét összetalálkozhatnak. Ám már rég nem a győzelem a legfontosabb motiváció, hanem a pénz.

Borítókép: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ismét egymás ellenfele lehet

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.