Szoboszlai Dominik egyelőre nem lesz a Chelsea játékosa

Mint azt pénteken megírtuk, olasz sajtóértesülések szerint a Chelsea közel jár Szoboszlai Dominik szerződtetéséhez. A pletyka alapját alighanem Christopher Vivell személye adta, aki tavaly decemberben lett a londoni klub technikai igazgatója, előtte pedig Lipcsében dolgozott ugyanebben a pozícióban, és a hírek szerint nagyra tartja Szoboszlai játékát.

Magyar Nemzet
2023. 03. 05. 9:12
Borussia Dortmund - RB Leipzig
03 March 2023, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: Bundesliga, Borussia Dortmund - RB Leipzig, Matchday 23, Signal Iduna Park. Leipzig's Dominik Szoboszlai (center) and Dortmund's Salih Özcan (left) fight for the ball. Photo: Bernd Thissen/dpa (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/DPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtóhír másnapján megszólalt az ügyben a 22 éves magyar középpályás menedzsere, Esterházy Mátyás, aki a Sportálnak nyilatkozva lényegében cáfolta az értesüléseket, miszerint a Chelsea-be tart, de legalábbis semmiképpen sem erősítette meg azokat.

– Teljesen normális, ha ehhez hasonló pletykák szárnyra kapnak a médiában, Dominik ugyanis kiválóan teljesít a mostani idényben, ezt a számok is alátámasztják, extra az, amit Lipcsében mutat – fogalmazott Esterházy. – Most viszont az a legfontosabb, hogy továbbra is a Leipzigre és az előtte álló feladatokra koncentráljon, mert nagyon sok fontos meccs vár rá tavasszal. Ennek megfelelően egyetlen másik klubbal sincs szó egyezségről, semmilyen bejelentéssel nem készülünk a közeljövőben.

Persze lehet lovagolni a szavakon, amelyeket ezen a szinten kínosan megválogat minden menedzser, mert sok múlhat rajtuk: az egyezség létrejöttéről a hírt elterjesztő TuttoMercato sem írt, csupán arról, hogy közel a megegyezés, és Esterházy szavai tulajdonképpen konkrétan a tárgyalásokat nem cáfolták. Az esetleges bejelentés pedig tényleg ráér a szezon jelenlegi szakaszában, tekintettel arra, hogy a nyárnál előbb semmiképpen sem történhetne meg a klubváltás.

Mint minden hasonló esetben, csak idővel leszünk okosabbak, a szólást mindenesetre jól ismerjük: nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Az pedig egyértelmű, hogy Szoboszlai utóbbi időben mutatott teljesítménye, amivel a Lipcse vezére lett, felkeltheti a Chelsea-szintű csapatok komoly érdeklődését.

Borítókép: Szoboszlai Dominik egyre kapósabb (Fotó: Bernd Thissen/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.