A Puskás Akadémia megsértett edzője szerint járt volna a piros lap

A labdarúgó NB I 29. fordulójában a Vasas és a Puskás Akadémia mérkőzése 2-2-re végződött. Az egy pont nem igazán segít a kiesés elől menekülni igyekvő angyalföldi és a dobogóra vágyó felcsúti csapaton sem. A Vasas hőse Urblík József lehetett volna, aki két gólt szerzett, az első után volt edzője, Hornyák Zsolt számára volt néhány keresetlen szava.

Magyar Nemzet
2023. 04. 30. 7:36
HORNYÁK Zsolt
Labdarúgás - Magyar Kupa – ZTE FC–Puskás Akadémia Fotó: MTI/Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt gusztustalannak nevezte Urblík József játékát. Talán nem meglepő, hogy a középpályás ezek után télen távozott Felcsútról, s a Vasas játékosaként szombaton két gólt is lőtt a Puskás Akadémia kapujába.

Urblík a második gólja után a Vasas-szurkolók előtt ünnepelt, az első találatnál viszont más irányba szaladt: a vendégek kispadja felé, s aligha kedvenc versét szavalta el Hornyák irányába.

– Nyilván a gól után kiszakadt belőlem, de nagyon szerettem én ott lenni, rengeteg barátom van ott a mai napig – fogalmazott Urblík, aki 2018 és 2023 között volt a Puskás Akadémia játékosa, ennél részletesebben viszont nem volt hajlandó belemenni a gólöröm témájába. Talán könnyebben megeredt volna a nyelve, ha győzelmet ünnepelt volna a Vasas, azonban a 89. percben Komáromi György egyenlített.

Egy pont nekünk nem sokat segít

– értékelt reálisan a duplája ellenére csalódott játékos.

Csalódott volt Urblík miatt korábbi edzője is, igaz, Hornyák Zsolt sem a feszült gólörömöt kommentálta.

– Már az első félidőben piros lapot kellett volna kapnia a belépőjéért. Látniuk kellene Levi lábát, jó, hogy nem tört el.

Urblík sárga lapot kapott a vitatott esetért, a VAR vizsgálta, hogy pirosat ért-e a szabálytalanság, de végül érvényben maradt a pályán hozott ítélet, Levi pedig végigjátszotta a találkozót.

Ahogy a kiesés ellen egyre kilátástalanabb harcot vívó Vasasnak, úgy a Puskás Akadémiának sem sokat segített az egy pont, a felcsútiak hátránya három pontra nőtt a harmadik helyen álló Paks mögött.

Labdarúgó NB I, 29. forduló

Péntek
Kecskemét–Paks 2-3 (2-0), Széktói Stadion, 4950 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Szalai (10.), Szabó A. (41.), illetve Varga B. (51., 58., 90., a másodikat 11-esből). Kiállítva: Vágó (Kecskemét, 57.).

Szombat
Mezőkövesd–ZTE 1-2 (1-0), Mezőkövesd, v.: Pintér, gólszerzők: Besirovic (32.), illetve Tajti (57.), Mim (74.)
Kisvárda–Bp. Honvéd 2-2 (1-1), Kisvárda, 2420 néző, v: Csonka, gólszerzők: Mesanovic (28., 65.), illetve Lukic (32.), Kerezsi (80.)
Vasas–Puskás Akadémia 2-2 (0-0), Illovszky Rudolf Stadion, 1458 néző, v.: Antal P., gólszerzők: Urblík (73., 86.), illetve Favorov (49.), Komáromi (89.)

Vasárnap
DVSC–Mol Fehérvár 15.30

Hétfő
Újpest–Ferencváros 18.00

Borítókép: Hornyák Zsolt szerint volt játékosát ki kellett volna állítani (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.