Kétgólos előnyt hagytak veszni, Szabó István mégis büszke a játékosaira

Egészen elképesztő mérkőzést nyert meg péntek este a Paks: a tolnainak egy félidő után kétgólos hátrányban voltak a házigazda Kecskeméttel szemben, végül mégis 3-2-vel megszerezték a három pontot a labdarúgó NB I 29. fordulójában. Hazai részről Szabó Istvánt ugyan bosszantja a vereség, de a kecskeméti vezetőedző úgy gondolja, hogy játékosainak nincs miért szégyenkezniük. Bognár György pedig végig hitt benne, hogy csapata, a Paks képes lehet a fordításra.

Magyar Nemzet
2023. 04. 29. 7:54
SZABÓ István
Kecskemét, 2023. április 15. Szabó István, a Kecskemét vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszottKecskeméti TE - ZTE FC mérkõzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 15-én. A Kecskemét 3-0-ra nyert. MTI/Bús Csaba Fotó: Bús Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar élvonal pillanatnyi dobogósai közül kettő csapott össze péntek este, a 29. forduló nyitómérkőzésén. A jelenleg második Kecskemét és a harmadik Paks – ha lehet ezt így mondani – a helyezésükhöz méltó mérkőzést produkált. A lilák 41 perc után két góllal vezettek, de bánatukra a liga leendő gólkirálya, Varga Barnabás a fordulás után három találattal keserítette meg az életüket, ezzel – a Vágó Levente kiállítása miatt több mint félórán keresztül emberelőnyben futballozó – vendégek 3-2-re nyertek.

Kecskemét Paks Varga Barnabás
Kicsi a rakás paksi módra Fotó: MTI/Bús Csaba

A paksiak vezetőedzője számára nem volt meglepetés a fordítás . a balul sikerült első félidő után is bízott benne, hogy csapata képes lehet megszerezni a három pontot.

– Az első félidőben elégedetlen voltam a játékkal, egyáltalán nem futballoztunk, akadozott a gépezet. A második játékrészben jól sült el a hármas cserénk. Beálló játékosaink sokat lendítettek a csapaton. A végén nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna, hiszen többször is kapura vezethettük a labdát létszámfölényben. A második félidő játéka alapján megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Élvezhető volt a mérkőzés, bár hiba volt ekkora előnyt adni a hazaiaknak. 

A szünetben nyugodt voltam, mert benne volt a levegőben az egyenlítésünk vagy a fordításunk is. Örülünk a dobogós helynek, de vannak még mérkőzéseink, amelyeket le kell játszanunk, hiszen a nyakunkon a riválisok. Meccsről meccsre kell haladnunk, nagy terveket egyelőre ne szövögessünk még – figyelmeztetett a 61 éves tréner.

A meccs hőse, a mesterhármasig jutott Varga Barnabás szerint a fordulás után szerzett korai gól megadta a zöldeknek a lendületet a folytatáshoz, illetve ő is kiemelte, hogy a csereként beállt játékosok teljesítménye sokat dobott a paksi csapaton.

– Az első félidőt kiegyenlítettnek éreztem, két pontrúgásból kaptunk két gólt a figyelmetlenségünknek köszönhetően. A szünetben megbeszéltük, nem adjuk fel, megyünk tovább, tesszük a dolgunk. Vezetőedzőnk elmondta, a második labdákat szedjük össze, a párharcokba jobban menjünk bele, ezek nem működtek addig. Sokat lendítettek a játékunkon a cserék is, akik mindhárman jól szálltak be a mérkőzésbe. Böde Daninak a párharcokban nincs ellenfele, Skribek Alen összeszedte a labdákat és kiválóan továbbította azokat. A második játékrész elején gyorsan sikerült betalálnunk, ami megadta a lökést, majd jött a tizenegyes. Kettő-kettő után nagyon sok helyzetünk volt, idő kérdése volt, mikor találunk be. Ami engem illet, remélem, most már gólkirály leszek, de még nagyon nem várom a szezon végét, megy a csapatnak, küzdünk a dobogóért – fogalmazott a 28 éves csatár, aki immáron 26 gólnál jár a bajnoki idényben.

 

A lilákat irányító Szabó István természetesen csalódott volt a végeredmény miatt, amelynek véleménye szerint részben az újonc Kecskemét rutintalansága volt az okozója. A hazaiak vezetőedzője szerint ugyanakkor a tanítványai büszkék lehetnek a teljesítményükre.

– Fájó, hogy így alakult ez a meccs. Telt ház volt és mégsem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni a csaknem ötezer embert, ráadásul a végén, a kilencvenedik percben kaptunk gólt. Az első félidőben az történt, amit elterveztünk. Jobbak voltunk, és megérdemelten vezettünk két góllal. Tudtuk, hogy ellenfelünk változtatni fog, és beáll majd Böde Dániel és Sajbán Máté, amivel rendszert is váltanak. Bár erre számítottunk, mégis megzavarodtunk, a labdakihozatalaink pontatlanok voltak. A kiállítás után még nehezebb helyzetbe kerültünk. Ezután főleg a széleken bontott meg minket a Paks többször is. A rutintalanságunk is szerepet játszott a vereségünkben. Talán, ha negyven-ötven NB I-es mérkőzéssel több van a fejekben és a lábakban, lehet, hogy kihúzzuk döntetlenre. Nagy dolog lett volna, ha tíz emberrel nem kapunk ki, ebben még fejlődnünk kell. 

Most letörtek a játékosaim, de nincs miért, nagyot küzdöttek. Becsületes, igaz srácok, legszívesebben mindenkit megöleltem volna a végén. A mentális regeneráció most nagyon fontos lesz, hiszen az élet nem áll meg, készülnünk kell a jövő heti, Honvéd elleni meccsre – jelentette ki Szabó István.

Borítókép: Szabó István a vereség ellenére is elismeréssel beszélt a játékosai teljesítményéről (Fotó: MTI/Bús Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.