Olyat tett a Vidi szimpatikus kapusa, amit még soha

Finoman fogalmazva kudarckerülő mentalitással futballozott mindkét csapat vasárnap a Kisvárda–Fehérvár meccsen a labdarúgó NB I 27. fordulójában. A hazai csapat állt közelebb a győzelemhez, ám Mesanovic büntetőt hibázott, az utolsó pillanatokban pedig Ilievski nagy helyzetben az égbe lőtte a labdát. A találkozó után csak a két kapus, különösen a Vidié, Kovács Dániel dicsérhető.

Magyar Nemzet
2023. 04. 16. 18:03
Kisvárda-Videoton NBI A kisvárdi alakulata fogadta a székesfehérváriakat vasárnap délután. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43. percben Flores úgy ugrott fel fejelni a vendégek tizenhatosán belül, hogy közben letarolta Leonit. Jogos büntető, amit azonban Mesanovic borzalmasan gyatrán végzett el, nem helyezte, ráadásul gyengén is rúgta meg a labdát, Kovács Dánielnek csak a helyes irányt kellett eltalálni. A jelenet megtekinthető az M4 Sport videóján.

A meccs legvégén, a 93. percben a Kisvárda kicsikarhatta volna a győzelmet, Ilievski játszotta magát tisztára, ám úgy 15 méterről csúnyán fölé lőtt. Nagyjából ennyi a roppant gyenge mérkőzés krónikája. Egyedül Kovács Dániel dicsérhető, aki góltól mentette meg a Fehérvárt.

– Természetesen videóztunk előzetesen, ez ma már hozzátartozik a modern futballhoz, így nagyjából sejtettem, hogy Mesanovic merre rúgja majd a labdát. Örülök, hogy sikerült hárítani, ez az első tizenegyes, amit az NB I-ben kivédtem – nyilatkozta boldogan az M4 Sportnak a találkozó után Kovács Dániel, a Vidi kapusa. Majd arról beszélt, hogy az új edző, Bartosz Grzelak érkezésével a csapat védekezése stabilizálódott, a támadójátékon kellene javítani.

A lengyel származású svéd edző irányításával a Vidi még nem kapott ki, egész pontosan négy meccsen egy győzelem és három döntetlen a mérlege, ami fejlődés a korábbiakhoz, a Huszti-korszakhoz képest, de Fehérváron még nem dőlhetnek hátra, az NB I-es mezőny második legértékesebb csapata még mindig küzd a bennmaradásért, jelenleg a tizedik, csupán két ponttal megelőzve a tizenegyedik Honvédot.

A Kisvárda is nehezen talál magára, ezzel a döntetlennel immár hét meccsre nyúlt a csapat nyeretlenségi sorozata, egyre távolodik a dobogótól, igaz, legalább a kiesés nem fenyegeti; jelenleg a hatodik, négy pont előnnyel a hetedik ZTE előtt.

Bartosz Grzelak elismerte, hízelgő a döntetlen

Milos Kruscsics, a Kisvárda vezetőedzője a találkozó után a kihagyott büntető miatt kesergett, azt is elismerte, rengeteg technikai hiba tarkította a meccset. Ugyanakkor úgy gondolja, a csapata győzelmet érdemelt volna.

– A második félidőben teljesen uraltuk a mérkőzést, az utolsó 10-15 percben pedig sikerült betolnunk őket a kapujuk elé. A cseréink is hozzá tudtak tenni a játékunkhoz, az egyedüli dolog, ami miatt elégedetlen lehetek, hogy nem tudtunk gólt szerezni, így pedig nem lehet meccset nyerni – mondta Kruscsics.

Bartosz Grzelak, a Vidi mester sportszerűen elismerte, a Kisvárda közelebb állt a győzelemhez.

– Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidővel elégedett vagyok, biztató volt a játékunk, sok mindent sikerült megvalósítanunk abból, amit a héten gyakoroltunk. A szünetben arról beszéltünk, hogy stabilizálnunk kell a védelmünket és a középpályánkat, elöl pedig több helyzetet kell kialakítanunk.

A második félidőt pontozással a Kisvárdának adnám, az alapján egyértelműen megszerzett pontról lehet beszélni.

Pozitívum, hogy az Újpest elleni mérkőzéshez képest jóval biztatóbb játékot nyújtottunk ma, és a múlt heti elveszített két pont után ma inkább megszerzett egy pontról van szó – azért pozitívumot is látott.

NB I, 27. forduló

Péntek

Debrecen–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3726 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zahedi (94.). Kiállítva: Ferenczi (Debrecen, 88.) 

Szombat

Kecskemét–ZTE 3-0 (2-0), Kecskemét, 2800 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71.)
Mezőkövesd–Vasas 1-4 (1-2), Mezőkövesd, 1362 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (11-esből 12.), illetve Novothny (41., 42.), Holender (70.), Otigba (88.)
Ferencváros–Honvéd 3-0 (1-0), Groupama Aréna, 11 793 néző, v.: Pintér. Gólszerzők: R. Mmaee (42.), Marquinhos (72.), Owusu (87.)

Vasárnap

Kisvárda–Fehérvár 0-0, Kisvárda, Várkerti Stadion, 1000 néző, v.: Farkas
Újpest–Paks 18.00

Borítókép: Kovács Dániel védi Mesanovic lövését (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.