Csercseszov elmondta, hogy miért nyert újra a Ferencváros

Öt nyeretlen meccs után győzött ismét a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben, a Honvéd elleni 3-0-s sikerre égető szüksége volt, hiszen délután nyert a Kecskemét is. A címvédő továbbra is hat pont előnnyel áll a tabella élén. A mérkőzés után Sztanyiszlav Csercseszov a Fradi maga mögött hagyott rossz periódusáról is ejtett egy-két szót.

Magyar Nemzet
2023. 04. 16. 7:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatalált a helyes útra a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben, a címvédő és listavezető öt nyeretlen mérkőzés után nyert ismét, a szenvedő fél a kiesés elől menekülő Honvéd volt. A 3-0-s zöld-fehér siker után Sztanyiszlav a Ferencváros edzője előbb pontosan elmagyarázta, hogy milyen periódust hagyott maga mögött a csapata, majd a labdarúgóit dicsérte. „Nem feltétlenül nehéz volt a Honvéd legyőzésével magunk mögött hagyott periódus, hanem kicsit szerencsétlen. Az utóbbi hetekben sok sérültünk volt, több párharcot nem sikerült megnyernünk, ebbe belejátszott kicsit a szerencsétlenség is. A nehéz periódus nem ilyen. Láttam, ahogy a fiúk edzettek napról napra, szerintem a nehéz periódus az, ha nincs meg az akarat sem. A fociban benne van az, hogy nem tud mindig nyerni az ember. Megérdemelt győzelmet értünk el, örülök, hogy a drukkerek mögöttünk álltak. Mint azt már elmondtam, a Ferencvárosnak vannak a legjobb szurkolói, köszönjük, hogy ezúttal is támogattak minket” – idézi a Ferencváros vezetőedzőjét a Fradi.hu

Csercseszov kollégája, a Honvédot irányító Dean Klafuric elismerte, hogy a jobbik csapat nyerte meg a mérkőzést, és a saját csapatának a sérültjeit, illetve a második csapatba száműzött labdarúgóit, Szappanos Pétert és Zsótér Donátot is megemlítette. A két játékos jelenleg a Honvéd második csapatával készül, de többek között a Fradi ellen megsérült futballisták pótlása miatt is szükség lehet a két tapasztalt, válogatott kerettag játékosra a jövő heti Újpest elleni kiesési rangadón. „A mérkőzés elején ugyan kompaktabban védekeztünk, de túlságosan mélyen húztuk meg a védelmi vonalunkat, nem tudtunk sikeres akciókat vezetni, így nem gondolom, hogy a találkozó elején jobbak lettünk volna, ugyanis nem voltunk képesek a saját stílusunk szerint futballozni. Nem voltunk elég jók, a bekapott góloknál több hibát is elkövettünk. De meg kell említeni a Ferencváros játékosainak egyéni kvalitását is, amely meghatározta ezt a mérkőzést. Nem lehet ilyenkor mit tenni, jobb volt nálunk, így gratulálnom kell az ellenfelünknek. Ami a sérülteket illeti, még nincs pontos diagnózis, így róluk egyelőre nem tudok bővebben nyilatkozni. Még meg kell várni a sérült játékosok pontos diagnózisát, és ha már tudjuk, milyen állapotban vannak, meghozhatjuk a kerettel kapcsolatos döntéseket”mondta Klafuric.

NB I, 27. forduló

Péntek

Debrecen–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3726 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zahedi (94.). Kiállítva: Ferenczi (Debrecen, 88.)

Szombat

Kecskemét–ZTE 3-0 (2-0), Kecskemét, 2800 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71.)
Mezőkövesd–Vasas 1-4 (1-2), Mezőkövesd, 1362 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (11-esből 12.), illetve Novothny (41., 42.), Holender (70.), Otigba (88.)
Ferencváros–Honvéd 3-0 (1-0), Groupama Aréna, 11 793 néző, v.: Pintér. Gólszerzők: R. Mmaee (42.), Marquinhos (72.), Owusu (87.)

Vasárnap

Kisvárda–Fehérvár 15.30

Újpest–Paks 18.00

 

Borítókép: Csercseszov elégedetten értékelt (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.