Ricardo Moniz is tudja, milyen különleges esély előtt áll

A labdarúgó Magyar Kupában már a döntőbe jutás a tét. Kedden a Zalaegerszeg és a Puskás Akadémia vív elődöntőt egymás ellen, s a győztes mindenképp esélyesként várhatja majd a finálét, akár a Budafok, akár a Vasas lesz majd az ellenfél. Ricardo Moniz és Hornyák Zsolt csapata is története első sikerére hajt a kupában.

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 6:10
null
Felcsút 20230212 Férfi Labdarúgó OTP Bank Liga NB1 Puskás Akadémia - ZTE Fotó: Koncz Márton - Nemzeti Sport Fotó: Koncz Marton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ricardo Moniz tíz éve már nyert egy trófeát Magyarországon. Akkor a Ferencváros vezetőedzőjeként az azóta megszüntetett Ligakupa döntőjében 5-1-es győzelmet ünnepelhetett a Videoton ellen. A holland szakember idén már a Zalaegerszeg trénereként ünnepelne a nagyobb preztízzsel bíró Magyar Kupában, ám ehhez még két akadályt le kell küzdenie együttesének. A keddi elődöntőben a Puskás Akadémia lesz a ZTE ellenfele.

Ricardo Moniz
Ricardo Moniz csapatának két meccset kell nyernie a történelmi sikerhez (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

– Különleges lehetőség előtt állunk, ez a fiatal csapat most megmutathatja magát. Erősek vagyunk, nem aggódom a fizikális állapotunk miatt, megfelelő a mentalitással és önbizalommal kell pályára lépnünk, magunkra kell fókuszálnunk. Tiszteljük az ellenfelet, tudjuk, hogy erős csapatuk van és hosszú a kispadjuk, de a cél egyértelmű, szeretnénk kiharcolni a döntőbe jutást hazai pályán – fogalmazott Moniz a zalaiak hivatalos oldalának.

A különleges lehetőség mindkét csapat esetében igaz. Sem a ZTE, sem a Puskás Akadémia nem nyert még Magyar Kupát, a zalaiak 2010-ben a DVSC, a felcsútiak 2018-ban az Újpest ellen bukták el eddigi egyetlen fináléjukat.

Idén viszont mindenképp esélyesként várja majd az első elődöntő győztese a május 3-i döntőt, ugyanis a másik ágról az NB II-es Budafok vagy a másodosztályú tagság felé rohamosan zuhanó Vasas jut majd el oda.

Ha már esélyek: az idényben eddig látottak nem Moniz, hanem Hornyák Zsolt csapata mellett szólnak. A Puskás Akadémia az ötödik, a ZTE csak a nyolcadik helyen áll az NB I-ben, ráadásul a bajnokságban mindkét alkalommal felcsúti siker született, amikor ez a két klub egymás ellen játszott: szeptemberben, idegenben 2-1-re, februárban, hazai pályán 1-0-ra nyert a felcsúti csapat.

A hét végi élménye is a Puskás Akadémiának lehet jobb, ugyanis a ZTE 3-2-re kikapott Újpesten, míg a felcsútiak kétgólos hátrányból felállva pontot mentettek Kisvárdán. Igaz, Hornyák Zsolt így sem volt elégedett, különösen a játékvezetéssel és a VAR-használattal nem volt kibékülve.

Utóbbira a Magyar Kupában biztosan nem panaszkodhat majd, ugyanis ebben a sorozatban nem alkalmazzák a technológiát.

A két csapat legutóbbi, egymás elleni meccsének összefoglalója

Magyar Kupa, elődöntők

Kedd
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 20.00 (tv.: M4 Sport)

Szerda
Budafok–Vasas 20.00 (tv.: M4 Sport)

A párharcok egy meccsen dőlnek el.

Borítókép: A bajnokságban a Puskás Akadémia az idényben már kétszer legyőzte a ZTE-t (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.