Csoboth Kevin parádézott, de megizzadt a győzelemért az Újpest

A labdarúgó NB 25. fordulójának a második mérkőzésén jó meccset játszott egymással az Újpest és a Zalaegerszeg. A lilák két góllal elhúztak, ezt a második félidőben a vendégek kiegyenlítették, majd egy furcsa góllal ismét a hazaiaknál volt az előny úgy, hogy mindhárom góljukat Csoboth Kevin szerezte. Az eredmény már nem változott. Érdekesség, hogy a hazai csapat egy büntetőt kétszer is elhibázott.

2023. 04. 01. 16:56
null
Budapest 20230205 Labdarúgás NBI NB1 Ferencváros FTC Újpest UTE Fotó Török Attila Nemzeti Sport CSOBOTH KEVIN Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Régi-új edzővel, Nebojsa Vignjeviccsel a kispadon várta az Újpest a Zalaegerszeget. A szerb szakember a válogatottszünet idején tért vissza korábbi sikerei és persze kudarcai színhelyére, a feladata pedig egyértelműen az, hogy a lilák minél hamarabb elkerüljenek a kiesőzónából. Ezen az úton a Zalaegerszeg jelentette az első akadályt, amely eredetileg a dobogó közelében szeretne végezni, ám alighanem számára is az a legfontosabb, hogy ne legyenek kiesési gondjai.

A két csapat roppant érdekes első félidőt játszott egymással. Először a ZTE hagyott ki nagy ziccert, a 9. percben Lesjak egy méterről a kapust találta el, majd az Újpest két perccel később Mudrinszki révén hibázott el komoly gólszerzési lehetőséget. A 30. percben pedig Croizet passza után Goure a jobb oldalon lerázta magáról Gergényit, és jobbal remekül tálalt Csoboth Kevin elé, aki ballal a jobb felsőbe lőtt az ötös bal sarkáról – 1-0.

Ezután nem mindennapos események zajlottak le a vendégek kapuja előtt. A 33. percben Csoboth kicselezte a tizenhatoson belül Kovácsot, majd elesett. Káprály Mihály játékvezető továbbot intett, ám a VAR figyelmeztetésére megnézte az esetet, és nagyon helyesen tizenegyest ítélt. Petrus Boumal állt a labda mögé, a jobb alsó sarkot célozta meg, ám Demjén Petrik nagyot vetődve védett. Korán ünnepeltek a zalaegerszegiek, mert egy védőjük a megengedettnél jóval előbb futott be a vonalon túlra, ezért Káprály megismételtette a tizenegyest. Ismét Petrus Boumal vállalta, és most a jobb kapufa mellé lőtt – kettőből egyet sem tudott értékesíteni…

Fotó: Nemzeti Sport

A fordulás után viszont összejött a második újpesti gól, a 47. percben Nikolics kirúgásával Csoboth iramodhatott meg, kicselezte Kovácsot, majd kicsit balról, az ötös sarkának a közeléből a kilépő Demjén alatt a kapuba gurította a labdát – 2-0. Csoboth Kevin eddig lőtt két gólt és kiharcolt egy tizenegyest, nemrég bemutatkozhatott a válogatottban is – nincsenek rossz napjai a csatárnak.

A hazai csapat kisvártatva a keresztlécet is eltalálta, ami jelezte, a lilák ekkor uralták a meccset. Senki sem sejthette, hogy hirtelen nagy fordulat következik be, de bekövetkezett. Az Újpest először elveszítette Yohan Croizet-t, aki júliusban sérült meg, most volt újra először kezdő, és a 60. percben le kellett támogatni, a műtött térdét fájlalta. Három perccel később balról adott Gergényi, középen ide-oda pattogott labda, végül Ikoba fejelt bele, a menteni igyekvő Anculasz még beleért, de róla a kapuba vágódott a labda – 2-1. A 67. percben pedig Kovács a felezővonalnál szerelte Baumalt, Meshack lódult meg vele középen, kicsit jobbra, a tizenhatoson belül csinált befelé egy cselt, majd 10 méterről visszarúgta a labdát a kapu bal oldalába – 2-2.

A lélektani előny a vendégekhez került, mégis, az Újpest vezetett újra, ráadásul nem mindennapos góllal: a 75. percben Mörschel szöktette nagyszerűen Csobothot, Demjén a tizenhatos vonala mögül akart felszabadítani, de éppen a rátámadó csatért találta el, akinek a combjáról az üres kapuba gurult a labda – 3-2. Mesterhármas! A hátralévő negyedórán próbálkozott a ZTE az egyenlítéssel, de ez nem jött össze, így a lilák tettek egy nagy lépést a kiesőzónától.

NB I, 25. forduló

Szombat

Kisvárda–Puskás Akadémia 2-0 (1-0), Kisvárda, Várketi Stadion, 1768 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Szpaszics (31., 61.), illetve Zahedi (79.), Favorov (11-esből 84.). Kiállítva: Alic (Kisvárda, 83.)

Újpest–Zalaegerszeg 3-2 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 3338 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Csoboth (30., 47., 75.), illetve Anculasz (öngól, 63.), Meshack (67.)

Bp. Honvéd–Paks 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Kecskemét–Mezőkövesd 14.15 (tv.: M4 Sport +)

Ferencváros–Mol Fehérvár 16.30 (tv.: M4 Sport)

Debrecen–Vasas 19.00 (tv.: M4 Sport)

Borítókép: Csoboth Kevin mesterhármasával nyert az Újpest (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.