„A Fradi az egyetlen” – kecskeméti hódolat a rangadó előtt + videó

A Ferencváros már bajnokként lép pályára a Kecskemét vendégeként szombat este a labdarúgó NB I 31. fordulójában. Még sem egészen tét nélkül, hiszen a Fradi az idény során még nem nyert a Kecskemét ellen. Szabó István tisztelettel beszél a zöld-fehérek elleni meccsre hangolva, s abban bízik, hogy a közönség támogatásával, telt házas meccsen sikerül egy pontot szerezniük, amivel újabb lépést tennének az ezüstérem megszerzése felé.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 9:52
Nagy Krisztián, a Kecskemét gólfelelőse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs jó passzban a Kecskemét, hiszen elvesztette legutóbbi mérkőzését a labdarúgó NB I-ben. Előbb a Paks vitte el a három pontot a Bács-Kiskun vármegyeszékhelyről, majd a bajnokság második helyezettje Kispesten vérzett el, ekképpen bebiztosítva a Ferencváros zsinórban ötödik, összességében harmincnegyedik bajnoki aranyérmét. A Kecskemét–Fradi összecsapás így a zöld-fehérek szempontjából már csupán presztízsmeccs, annak viszont első rangú, hiszen Sztanyiszlav együttese a két csapat előző két mérkőzésén csupán egy pontot szerzett: a KTE október másodikán odahaza 2-0-ra legyőzte az FTC-t, február 18-án, a Groupama Arénában pedig 1-1-es döntetlen született a két gárda találkozóján.

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője
Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője ezúttal is tárgyilagos. Fotó: KTE

Szabó István csapatának viszont nagyon fontos lenne az újabb bravúr, de legalábbis a pontszerzés, hiszen a Paks három pontra megközelítette a második helyezett KTE-t, tehát a második helyezés garantált megtartásához a lila-fehéreknek legalább egy pontot kellene szerezniük.

Szabó István az idény során nem csupán arról győzött meg mindenkit, hogy kiváló szakember, a nyilatkozatai is árulkodnak az intelligenciájáról. Sohasem csupán a kötelezőt mondja fel, van tartalma a mondandójának, és soha, egy pillanatra sem szédült meg a Kecskemét sikereitől.

A Fradi a Kecskemét edzője szerint is kiemelkedik a mezőnyből

A KTE vezetőedzője a Fradi elleni rangadó előtt is egyenesen, az ellenfelet tisztelve latolgatta az esélyeket.

– Az utóbbi két mérkőzés nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, de miként azt korábban is mondtam, itt már minden mérkőzés nagyon éles. Van, aki a bennmaradásért küzd, míg mások, mondjuk, a dobogóért és a felsőházi tagságért – vágott bele Szabó István, majd a bajnokot méltatta, hangsúlyozva, hogy Ferencváros az egyetlen csapat, amelyik kiemelkedik a mezőnyből.

– Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak nekik a bajnoki címhez! Több mérkőzésüket is láttam az utóbbi időben, személyesen is meggyőződhettem róla, hogy nagyszerű csapat, nem véletlen jutott el messzire a nemzetközi porondon – dicsérte a Fradit a kecskeméti születésű tréner.

 

Ennek megfelelően Szabó István úgy gondolja, hogy a Fradi a mérkőzés esélyese. Ugyanakkor a hazai elvárásokkal is tisztában van, még ha ő maga nem a csodaszerűnek mondott őszi győzelemből indul ki.

– A realitások talaján kell állnunk, a pontszerzés már mindenképpen bravúr lenne – mondta ki Szabó István, majd részletesen megindokolta, miért is gondolja így:

– A négy félidőből háromban azért védekeznünk kellett a Fradi ellen. Ebben lemérhető a két csapat közötti különbség is. A Ferencvárosból nagyon nehéz már csak azért is készülni, mert olyan mély a keretük, hogy azt sem lehet előre látni, melyik csatáruk kezd éppen. Minden csapatrészben nagyon erősek. Ezek a tények, akkor is, ha nem szeretném azt látni, hogy csapatom megilletődötten vagy visszafogottan lépjen pályára. Sokat kell tennünk azért, hogy reményünk legyen legalább a pontszerzésre.

Csercseszov: Nem foglalkozunk másokkal

Sztanyiszlav Csercseszov mindenekelőtt annak örül, hogy a legtöbb sérült játékosa felépült. A Fradi orosz trénere pontosan tisztában van a másik két dobogós helyért folyó küzdelemmel és a látszatát is szeretné elkerülni, hogy a csapatát ez a verseny befolyásolja.

– Természetesen nekünk nem velük kell foglalkoznunk, a célunk megnyerni a találkozót. Legutóbb ez nem sikerült, ezért szeretnénk visszavágni nekik. Ez nem lesz könnyű, ugyanis a kecskemétiek otthon mindig remekül játszanak. Sok néző előtt remélem, hogy egy jó meccset fogunk látni – fogalmazta meg a várakozásait Sztanyiszlav Csercseszov.

 

Végleg megpecsételődhet a Vasas sorsa

A Vasasnak már tényleg csupán matematikai esélye van a bennmaradásra, hiszen három fordulóval a labdarúgó NB I zárása előtt nyolc pont a hátránya a tizedik Honvéd mögött. A piros-kékek szombaton a már a biztonságos zónában lévő ZTE-t fogadják. A másik szombati meccsen a Debrecen a Honvédot fogadja, mindkét csapat számára komoly tétje van az összecsapásnak.

NB I, 31. forduló:

Szombat:
Vasas–ZTE 14.15
Debrecen–Budapest Honvéd 17.00
Kecskemét–Ferencváros 19.30

Vasárnap:
Mezőkövesd–Paks 13.30
Kisvárda–Újpest 15.30
Puskás Akadémia–Fehérvár FC 18.00.

Az NB I állása:
1. Ferencváros             30 19   6   5   61-27  63
2. Kecskemét               30 13  12   5   45-29  51
3. Paks                          30 14   6  10   55-48  48
4. Debrecen                 30 13   8   9   47-38  47
5. Puskás Akadémia   30 11  11   8   42-40  44
6. Újpest                       30 10   8  12   39-51  38
7. ZTE                           30 10   7  13   35-38  37
8. Kisvárda                  30  8  13   9   39-47  37
9. Mezőkövesd            30  8   9  13   30-40  33
10. Honvéd                  30  8   8  14   31-46  32
11. Fehérvár                30  7  10  13   34-41  31
12. Vasas                      30  4  12  14   27-40  24

Az ősszel játszott Kecskemét–Ferencváros mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: Nagy Krisztián volt ősszel a Kecskemét hőse, mindkét gólt ő szerezte a Ferencváros ellen (Fotó: Kovács Péter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.