A horvát edző bízik benne, hogy ma bajnok lesz a Ferencváros

Négy forduló van még hátra a labdarúgó NB I-ből, de akár már ezen a hétvégén eldőlhet a bajnoki cím sorsa. A Ferencváros hazai pályán ünnepelhet, szombat este a Kisvárdát fogadja, s ha nyer, bebiztosítja az újabb aranyérmet. Ha pedig pénteken a Kecskemét kikap a Honvéd otthonában, a Ferencváros másnap már biztos címvédőként léphet pályára.

Magyar Nemzet
2023. 05. 05. 5:30
Dean Klafuric
Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Újpest Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma vagy holnap eldőlhet az aranyérem sorsa az élvonalbeli bajnokságban. A Fradinak mindenképpen saját kezében lesz a sorsa; ha szombat este legalább ugyanannyi pontot szerez hazai pályán a Kisvárda ellen, mint ma a Kecskemét a Honvéd otthonában, akkor három fordulóval a zárás előtt a Ferencváros bebiztosítja zsinórban ötödik, összességében a klub történetének harmincnegyedik bajnoki címét.

LISZTES Krisztián; GOJAK, Amer Ferencváros
A Ferencváros már a bajnoki cím ünneplését tervezi (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A zöld-fehérek háza táján tegnap kellemetlen történet látott napvilágot: az MLSZ fegyelmi eljárást indított a tizenhét éves Lisztes Krisztián ellen, mivel az idényben már négy gólnál járó támadó a hétfői, Újpest elleni győzelem után a ferencvárosi szurkolóktól kapott fáklyával a kezében lépett a játéktérre. Az FTC közleményben jelezte, bízik benne, hogy „az eljárás vége maximum egy szóbeli figyelmeztetés lesz, és a jó formában lévő fiatal tehetséget nem tiltják el”.

A Ferencvárosnak a bajnoki cím miatt túlságosan már nem kell aggódnia, sőt, ha a Kecskemét ma kikap a Honvéd vendégeként, akkor már szombati meccse előtt hivatalossá válik az FTC újabb bajnoki címe.

A kispestieket persze nem ez motiválja: a nagy múltú klub kieső helyen áll a forduló előtt, minden pontra égető szüksége van. A Honvéd ősszel 0-0-t játszott a Kecskemét ellen, míg februárban szintén döntetlennel, 2-2-re végződött a két csapat egymás elleni bajnokija.

– A játék tekintetében akkor indultunk el az úton, amivel elkezdett javulni a teljesítményünk – idézte fel klubja honlapjának a Honvéd horvát edzője, Dean Klafuric. – Nagyobb arányban birtokoltuk a labdát, több helyzetet is dolgoztunk ki, közelebb álltunk a játék képe alapján a győzelemhez, mint az ellenfelünk, de végül döntetlent játszottunk. Sajnálom azt a találkozót, de mi mindig előre tekintünk, próbálunk tanulni a hibáinkból. Az NB I-nek az is varázsa, hogy szinte bárki megverhet bárkit, mindig benne van a meglepetés a fordulókban, remélem, most mi lepjük majd meg a riválisokat!

Ha a forduló a Honvéd győzelmével kezdődne, azzal a kispestiek még nagyobb nyomást helyeznének a vasárnap esti kiesési rangadó két résztvevőjére, a Mol Fehérvárra és a Mezőkövesdre. A forduló előtt a Mezőkövesd 32, a Fehérvár 30, a Honvéd 29 ponttal rendelkezik.

A felsőházban is rendeznek rangadót a fordulóban, holnap délután a 47 ponttal harmadik helyen álló Paks a 46 pontos DVSC-t fogadja. 

NB I, 30. forduló

Péntek
Bp. Honvéd–Kecskemét 18.30 (tv.: M4 Sport)

Szombat
Újpest–Vasas 14.00 (tv.: M4 Sport)
Paks–Debrecen 16.30 (tv.: M4 Sport)
Ferencváros–Kisvárda 19.45 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 15.00 (tv.: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Mezőkövesd 19.30 (tv.: M4 Sport +)

Borítókép: Dean Klafuric, a Honvéd horvát edzője (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.