Lisztes Krisztián pórul járhat azért, ami Újpesten történt

A tizenhét éves Lisztes Krisztián az elmúlt hetekben góljaival egyre fontosabb szerepet harcolt ki magának a Ferencváros csapatában. A lendületet az MLSZ fegyelmi eljárása törheti meg.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 15:06
LISZTES Krisztián; GOJAK, Amer
Labdarúgó NB I - Újpest FC- Ferencvárosi TC Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhét éves Lisztes Krisztián tavasszal már négy gólnál jár a Ferencvárosban: a Mol Fehérvár ellen duplázott, a Vasas és az Újpest ellen pedig győztes gólt lőtt.

A Fradi fiatal támadójának lendületét azonban éppen az Újpesten történtek törhetik meg. Természetesen nem a góljáról van szó, hanem arról, ami a mérkőzés után történt.

A derbi után a zöld-fehérek szurkolói hosszan éltették a fiatal magyar támadót, és egy fáklyát is nyomtak a kezébe, amellyel nyolc perccel a lefújás után belépett a játéktérre.

A tizenhét éves játékos ugyan hamar megszabadult a tárgytól, de Lisztes így sem ússza meg a fegyelmi eljárást, s ki tudja, milyen büntetést szab ki rá az MLSZ.

A Ferencvárosi Torna Club közleményben erősítette meg az eljárás tényét:

„Sajnos, igaz a sajtóban ma megjelent hír, az MLSZ valóban fegyelmi eljárást kezdeményezett Lisztes Krisztiánnal szemben is. Egy saját nevelésű, 17 éves játékosról van szó, aki most robbant be az élvonalba. Őszintén reméljük, hogy az eljárás vége maximum egy szóbeli figyelmeztetés lesz, és a jó formában lévő fiatal tehetséget nem tiltják el. Nagyon sajnálnánk, ha az MLSZ bármilyen döntéssel hátráltatná az FTC fiatal tehetségének fejlődését, bármiben kedvezőtlenül befolyásolná pályafutását.”

A szövetség a derbi után a két csapat ellen is eljárást indított, miután a derbit többször félbe kellett szakítani a szurkolók pirotechnikai bemutatója következtében a pályát ellepő füst miatt.

Borítókép: A Ferencvárosnak volt oka az ünneplésre Újpesten, de Lisztes Krisztián bajba kerülhet miatta (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.