A Kisvárda kihasználta az Újpest emberhátrányát, és már nem eshet ki

A labdarúgó NB I 31. fordulójának utolsó előtt mérkőzésén vasárnap délután két olyan csapat találkozott egymással, amely viszonylag már nyugodt lehetett a sorsát illetően, a kiesési esélyeik elenyészőek voltak a kezdés előtt. Ez rá is nyomta a bélyegét a színvonalra, az Újpest ráadásul már a 19. percben emberhátrányba került, amit a Kisvárda csak a második félidő derekán és a hajrában tudott gólra váltani: 2-0-ra nyert, és ezzel biztosan bennmaradt.

2023. 05. 14. 17:32
null
Kisvárda-UTE NBI Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Abból a szempontból valóban különleges a mérkőzés, hogy több mint egy évet töltöttem Újpesten és jó emlékeket szereztem abban az időszakban. A távozásom óta eltelt másfél hónap; természetesen vannak még érzéseim, de igyekszem csak a csapatomra fókuszálni, és arra, hogy kijöjjünk a jelenlegi helyzetünkből. Talán két héttel korábban több érzelem lett volna bennem, ezt a pályán kívül hagyom, arra koncentrálok, hogy megfelelően felkészítsem a csapatomat. Nincs bennem revansvágy, ugyanakkor motivált vagyok, ám más mérkőzések előtt sincs ez másképp.

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Ezt Milos Kruscsics nyilatkozta a Kisvárda honlapjának. A szerb edző – ahogy utal is rá – a tavaszt még az Újpest kispadján kezdte, majd amikor ott kitelt a becsülete, akkor csapott le rá Révész Attila, a várdaiak sportigazgatója. Számára tehát különleges volt jelenlegi és korábbi együttesének a találkozója, amelyhez azonban már nem tartozott óriási tét. Az Újpest és a hazai csapat matematikailag még bajba kerülhetett a kezdés előtt nézve a tabellát, de ennek az esélye alig-alig számszerűsíthető.

 

Talán ennek volt köszönhető, hogy nem sok minden történt az első félidőben. Egy negatív főszereplője azért akadt ennek a játékrésznek: az újpesti Jorgosz Andzulasz a 8. percben sárga lapot kapott – a VAR vizsgálta a piros jogosságát is –, majd bő tíz perccel később a felezővonalnál feleslegesen lépett be durván egy hazai játékosnak, és így korán, már a 19. percben emberhátrányba hozta a csapatát. A  szünet után a vendégekhez beállt Csoboth Kevin, a fiatal, immár válogatott csatár öt-öt gólnál és gólpassznál jár tavasszal, Nebojsa Vignjevics vezetőedző a létszámban mutatkozó hátrány ellenére győztesként akarta elhagyni Kisvárdát. A színvonal bántóan gyenge volt, és a házigazda jellemző módon egy ügyetlenségnek köszönhetően szerzett vezetést: a 67. percben Camaj jó helyzetben eltörte a labdát, a suta lövés azonban jó passz lett Leoninak, aki így 4 méterről továbbított a kapuba – 1-0. A 80. percben pedig eldőlt a mérkőzés: haza kontra végén Camaj lövését Nikolics éppen Mario Ilievszki elé ütötte, ő pedig az ötösről az üres kapuba helyezett – 2-0.

A Kisvárda ezzel a három ponttal már nem eshet ki  – igaz, a cél a dobogó volt –, az újpestiek pedig várták a forduló utolsó meccsét, amelyen ha a Mol Fehérvár kikap, akkor ők is megmenekülnek.

NB I, 31. forduló

Szombat

Kecskemét–Ferencváros 2-0 (1-0), Széktói Stadion, 4957 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Szalai G. (33.), Tóth (83.). Kiállítva: Abena (73.).

Vasas–ZTE 1-1 (0-1), Illovszky-stadion, 1376 néző, jv: Káprály. Gólszerző: Hinora (62.), illetve Németh D. (6.).

Debrecen–Bp. Honvéd 0-0, Nagyerdei Stadion, 5632 néző, jv: Bogár.

Vasárnap

Mezőkövesd–Paks 6-1 (2-0), Városi Stadion, 1126, jv.: Karakó. Gólszerző: Drazsics (5., 38., 70.), Vajda (49.), Brtan (52.), Molnár (79.), illetve Windecker (68.)

Kisvárda–Újpest 2-0 (0-0), Kisvárda, 2670 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Leoni (67.), Ilievszki (80.). Kiállítva: Andzulasz (19.)

Puskás Akadémia–Mol Fehérvár FC 18.00 (tv: M4 Sport).

Borítókép: Sorsdöntő pillanat volt Andzulasz kiállítása (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.