Arra Marco Rossi és Bölöni László sem számíthatott, ami Mezőkövesden történt

Nagy meglepetéssel kezdődött a labdarúgó NB I 31. fordulójának vasárnapi programja. A kiesés elől menekülő Mezőkövesd 6-1-re kiütötte a dobogóra hajtó Paksot. Helyet foglalt a lelátón Marco Rossi szövetségi kapitány és a francia Metzet irányító Bölöni László is – utóbbi alighanem a gólkirályjelölt Varga Barnabás miatt érkezett a meccsre, aki tizenegyest rontott.

Magyar Nemzet
2023. 05. 14. 15:24
null
20230514 Mezőkövesd Paks labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapatnak nagy szüksége volt a pontokra, hiszen a Mezőkövesd csak két ponttal előzte meg a forduló előtt a már kieső helyen álló Fehérvárt, a Paks pedig a Debrecennel és a Puskás Akadémiával folytat harcot a dobogó harmadik fokának a megszerzéséért.

A Mezőkövesd hatalmas lépést tett a bennmaradás felé. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A lelátón fontos emberek tűntek fel: a magyar válogatott szövetségi kapitánya mellett Bölöni László, a francia másodosztályban a feljutásért küzdő Metz vezetőedzője is kilátogatott a mérkőzésre. Mindketten Varga Barnabás játékára figyelhettek: Rossi márciusban már lehetőséget adott a válogatottban az NB I góllövőlistáját 26 találattal vezető paksi csatárnak, Bölöni pedig vélhetően arra volt kíváncsi, hogy tudná-e hasznosítani Vargát Franciaországban.

Az első félidőben Varga szerezhetett volna jó pontokat Bölöninél, hiszen bemutatta a legnagyobb erősségét, a fejjátékát, de a Mezőkövesd kapusa, Piscitelli nagy bravúrral védte a kísérletét. Az első félidő hosszabbításában pedig már 2-0 volt az olasz kapus javára a paksi csatárral szemben: Varga a csapat javára megítélt tizenegyest kihagyta, középre lőtte a labdát, csakhogy Piscitelli lábbal mentett.

Pedig ekkor már égető szüksége lett volna a Paksnak a gólra, ugyanis nemcsak a Piscitelli–Varga különmeccs eredménye volt 2-0, hanem ez virított az eredményjelzőn is. A Mezőkövesd már az ötödik percben megszerezte a vezetést, amikor egy támadáson belül háromszor is gólt lőhetett volna, végül Drazsics volt eredményes. A 38. percben pedig már 2-0 volt, egy kontra végén ismét Drazsics talált a kapuba.

A kétgólos előnyre nem ült rá a Mezőkövesd a szünet után sem, amely újabb gyors góllal kezdett: a 49. percben a paksi védelem nagy hibája után Vajda értékesítette a ziccert. Két perccel később lehozta a pályáról Varga Barnabást, akinek a helyére Hahn János érkezett – remélhetőleg nem ekkor dőlt dugába az esetleges franciaországi szerződése.

A csere semmit sem segített a Paksnak: rögtön utána kapufát, majd újabb gólt lőttek a hazaiak. Az 52. percben egy szöglet után Brtan fejelt a kapuba, amivel már 4-0 volt az eredmény.

Később a Paks ugyan szépített Windecker góljával, de a különbség mégis nőtt, erre ugyanis kettővel válaszolt a Mezőkövesd: Drazsic mesterhármasig jutott, majd a negyediket is belőhette volna, de inkább Molnárt szolgálta ki, aki beállította a 6-1-es végeredményt.

Győzelmével a Mezőkövesd kicsit fellélegezhet, hiszen három ponttal meglógott a Honvéd elől, így a már kiesett Vasas mellett a másik kieső helyre a kispestiek és a Fehérvár pályáznak a legnagyobb eséllyel.

Labdarúgó NB I, 31. forduló: 

Mezőkövesd–Paks 6-1 (2-0), Városi Stadion, jv.: Karakó. Gólszerzők: Drazsics (5., 38., 70.), Vajda (49.), Brtan (52.), Molnár (79.), illetve Windecker (68.)
Kecskemét–Ferencváros 2-0 (1-0), Széktói Stadion, 4957 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Szalai G. (33.), Tóth (83.). Kiállítva: Abena (73.).
Vasas–ZTE 1-1 (0-1), Illovszky-stadion, 1376 néző, jv: Káprály, gólszerzők: Hinora (62.), illetve Németh D. (6.). 
Debrecen–Honvéd 0-0, Nagyerdei Stadion, 5632 néző, jv: Bogár. 

Következik: Kisvárda–Újpest 15.30 (tv: M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár FC 18.00 (tv: M4 Sport).

Borítókép: A Paks ellen az történt a labdával, amit a Mezőkövesd akart (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.