A magyar válogatott ismét zárt kapus meccset kénytelen játszani

Diszkriminatív rigmusok miatt osztott ki büntetéseket az Európai Labdarúgó-szövetség a magyar válogatott Eb-selejtezős csoportjában. Montenegró és Szerbia is a mieink elleni hazai meccsén jár rosszul.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 13:20
null
a20230327 MN Magyarorszag Bulgaria valogatott EB selejtezo labdarugas Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márciusban Montenegró–Szerbia presztízsmeccset is rendeztek a magyar labdarúgó-válogatott csoportjában, az Eb-selejtezők tavaszi nyitányán. A pályán elért győzelemnek a szerbek örülhettek, szurkolói viselkedése, diszkriminatív rigmusai miatt azonban mindkét délszláv válogatott bűnhődik.

Az UEFA a szerbeket sújtotta keményebb büntetéssel, ugyanis esetükben egy korábbi, eddig felfüggesztett szankció is életbe lépett. A szerb labdarúgó-szövetségnek ötvenezer eurós büntetést kell fizetnie, emellett a válogatott júniusi, bulgáriai fellépésen nem lehetnek jelen vendégszurkolók.

Számunkra a legfontosabb a Szerbiát sújtó büntetések közül, hogy a következő hazai selejtezőjét, azaz a által különösen várt, szeptember 7-i, Magyarország elleni csoportrangadót zárt kapuk előtt kell vívnia a szerb válogatottnak.  

A montenegrói szövetséget húszezer eurós büntetésre ítélte az UEFA. A csapat szintén Magyarország elleni vívja következő hazai találkozóját, a június 17-i, podgoricai összecsapásra a rendezők a lelátó bizonyos részeire nem adhatnak el belépőket, de ez a mérkőzés nem lesz zárt kapus.

Borítókép: A magyar válogatott, amely a Bulgária elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a selejtezősorozatot (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.