Diana hercegné és Teréz anya fáklyája megérkezett Gyulára

A békési város volt a Peace Run, vagyis a Békefutás első magyarországi állomása.

Magyar Nemzet
Forrás: BEOL2023. 05. 22. 14:21
A Békefutás, vagyis a Peace Run akciója Gyulán 2023. május 22-én Forrás: BEOL/Bencsik Ádám
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi kezdeményezés nem kapcsolódik az ukrajnai háborúhoz, 1987-ben indította útjára Sri Chinmoy békefilozófus – mondta a Békés Vármegyei Hírportálnak a főszervező. Oláh Endre hozzátette: a futás negyvenkilenc európai országon halad keresztül, és összesen 24 ezer kilométeres távot tesz meg.

A megmozduláson a részvétel önkéntes, mindenki a saját szabadidejében teljesítheti. A Peace Run nem népszerűsít semmilyen vallást vagy politikai eszmét. Célja, hogy előmozdítsa a szabadságot, a toleranciát és a megértést.

Váltófutásról van szó, amelyen a résztvevők a mindenki lelkében égő békelángot szimbolizáló fáklyát visznek magukkal. 

A fáklya már többször körbejárta a Földet, a kezében tartotta már mások mellett Teréz anya, Diana hercegné és II. János Pál pápa is. 

Idén és 2018-ban is megáldotta Ferenc pápa, New Yorkban pedig Carl Lewis kilencszeres olimpiai bajnok sprinter a fővédnöke a kezdeményezésnek.

A Békefutáson évente 600–800 ezer gyerek vesz részt világszerte.

Borítókép: Peace Run Gyulán (Fotó: Beol/Bencsik Ádám)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.