Éreztetik a magyarokkal, hogy nem itt van a helyük

A magyar jégkorong-válogatott játékosai elismerik, hogy összességében jobbak voltak a dánok, a skandinávok megérdemelten nyertek 3-1-re az első világbajnoki mérkőzésünkön. A magyar gólszerző, Sofron István ugyanakkor arról is beszélt, éreztetik velük, hogy nem itt, az elitben van a helyük.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 21:11
SOFRON István
Jégkorong-vb - Dánia-Magyarország Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem úgy játszottunk, ahogy tudunk, megilletődötten kezdtünk. A gólunk után aztán elhittük, hogy van keresnivalónk, akkor tíz percen keresztül nyomás alatt tartottuk őket. Biztató, hogy gyengébb játékkal is szoros mérkőzést tudtunk játszani, erre lehet építeni a folytatásban. Ez most így alakult sajnos, kielemezzük a meccset, mindenki átesett a tűzkeresztségen, teljes gőzzel megyünk előre – értékelte a Dánia ellen 3-1-re elvesztett mérkőzést a magyar csapat gólszerzője, Sofron István az Origónak nyilatkozva. Sofi aztán kérdésre válaszolva nem tagadta, apróságokkal éreztetik velük, hogy úgymond ők a legkisebbek a vb-n, nem feltétlenül itt van a helyük.

– Vannak ilyen jelek. Mi kaptuk a legkisebb öltözőt, az edzőink konténerben öltöznek. De úgy gondolom, nekünk ez csak erőt ad. Büszke magyarként ezen nem megsértődni kell, hanem megmutatni, hogy igenis itt a helyünk az A csoportban. Nem foglalkozunk ezzel különösképpen, toljuk, megyünk előre

– tette hozzá Sofron, aki azt sem hallgatta el, többször az ő kárukra tévedtek a játékvezetők.

 

– Volt három furcsa szituáció. Nagy Krisztián kiállítása, amikor belement a kapusba, aki elhagyta a védett területet – kezdte Sofron.

Itt közbevethetjük, hogy ez a döntés még a semleges drukkereknél is kiverte a biztosítékot, a finn nézők pfujoltak Nagy kiállítása után. 

Sofron felemlegetett még egy olyan jelenetet, amikor Nagy Krisztiánt sújtották, a saját kiállítását is furcsállja, amikor vele szemben szabálytalankodtak, hiszen nem játszott rá az esésre, hanem a dán játékos lehúzta. 

– A játékvezetők is hibáznak, nem kell ezzel foglalkozni, hiszen ezt nem tudjuk befolyásolni. Ezek a kis szerencsétlenségek persze csökkentik az esélyeinket, amelyek így is korlátozottak – jegyezte meg Sofron.

Íme, a Sofron Istvánnal készített teljes interjú:

Sebők Balázs szerint is biztató a harmadik harmadban nyújtott játék, de úgy látja, igazságos eredmény született: 

– Jobbak voltak a dánok, megérdemelten nyertek – mondta ki sportszerűen Sebők, aki szintén azt érezte, hogy, miként fogalmazott, a magyar játékosok kicsit be voltak tojva a meccs elején. Sebők nem kívánta latolgatni az Egyesült Államok elleni vasárnapi mérkőzése esélyeit, miként mondta, egészében kell nézni a tornát. 

Íme, a Sebők Balázzsal készített teljes interjú:

Kevin Constantine, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Bálizs Bencét dicsérte.

– Az első harmadban a kapusunknak, Bálizs Bencének köszönhetjük, hogy maradt esélyünk és meccsben maradtunk. Ekkor nem játszottunk jól, míg az ellenfél NHL-es sztárja (Nikolaj Ehlers) kétszer is betalált. A speciális egységek is döntőnek bizonyultak, a dánok két gólt lőttek emberelőnyben, mi egyet sem. Viszont amikor betaláltunk, megváltozott a játék képe és volt esélyünk az egyenlítésre, illetve a meglepetésre is. Úgy kellene folytatnunk a vb-t, ahogy a mai meccset zártuk – nyilatkozta az amerikai szakember, akire vasárnap különleges mérkőzés vár, hiszen saját hazája ellen kell felkészítenie a magyar válogatottat.

A magyar válogatott vb-mérkőzései Tamperében, az A csoportban:

Május 13.: Magyarország–Dánia 1-3
Május 14., vasárnap, 11.20: Magyarország–USA
Május 16., kedd, 19.20: Magyarország–Franciaország
Május 18., csütörtök, 15.20: Magyarország–Svédország
Május 19., péntek, 15.20: Magyarország–Finnország
Május 21., vasárnap, 15.20: Magyarország–Németország
Május 22., hétfő, 19.20: Magyarország–Ausztria

Borítókép: Sofron István gólja, amiből erőt meríthet a magyar válogatott (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.