időjárás 21°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Három nap alatt két legenda távozott a Milantól

Magyar Nemzet
2023.06.06. 19:34 2023.06.06. 19:46
Három nap alatt két legenda távozott a Milantól

Paolo Maldini a Milan technikai igazgatójaként dolgozott, és nem jött ki a klub amerikai tulajdonosaival. 2019 óta dolgozott ebben a tisztségben, korábban 1984 és 2009 között több mint hatezer mérkőzést játszott a Milanban.

Zlatan Ibarhimovic a visszavonulását, az AC Milan Paolo Maldini távozását jelentette be. Az első hír is igen csak fájdalmas volt a Milan-drukkereknek, Ibra ugyan soha nem volt klublegenda, csak Olaszországban három klubban, a Juventusban, az Interben és a Milanban szerepelt, játszott az Ajaxban, a Manchester Unitedben, a Los Angeles Galaxyben és a Barcelonában is. Tényleg nehezen lehet őt klublegendának hívni.

Serie A - AC Milan vs Hellas Verona
Inra is elköszönt      Fotó: Matteo Bazzi

Paolo Maldinire azonban érvényes a megnevezés. 1984 és 2019 között több mint hatezer meccset játszott a Milan színeiben, ötször nyert BEK/Bajnokok Ligáját, és mindvégig hűséges maradt a szeretett klubjához. Amely 2019-ben kinevezte őt a klub sportigazgatójának. Igen ám, de a közte és a klub amerikai tulajdonosi köre között fennálló nézeteltérések idővel orvosolhatatlanná váltak. Gerry Cardinale, a milánói klubot birtokló RedBird Capital Partners vezére többek között Divock Origi vagy Charles De Ketelaere szerződtetését is rajta kérte számon.

Maldini távozása meglepte a szurkolókat, hiszen a BL-indulást garantáló bajnoki negyedik helyezés elérése, valamint a Bajnokok Ligájában az elődöntőig tartó menetelés jó eredménynek tűnt. De ez sem mentette meg a klublegendát. 
Ibrahimovic után Maldini, három napon belül két egyéniség távozik Milánóból. Ezt még ízlelgetni kell – és nem csak a Milan-drukkereknek.

Borítókép: Maldini távozik a Milantól (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.