A nyár legnagyobb bulija – ezt ígérik az atlétikai vb szervezői

Harmincegy nap, tehát kereken egy hónap múlva, augusztus 19-én kezdődik Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság. Az ennek apropóján tartott sajtótájékoztatón Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elárulta, már 250 ezer jegyet eladtak, de még kaphatók belépők az esti és a délelőtti programokra is. Németh Balázs úgy fogalmazott, a megnyitóünnepség a nyár legnagyobb bulija lesz.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 12:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár legnagyobb bulija. Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója részletek helyett tömören így jellemezte a budapesti atlétikai világbajnok augusztus 19-én 18.15-kor kezdődő megnyitóünnepségét. Azért hozzátette, igazi sztárfellépők szórakoztatják majd a nézőket, akiknek különleges ajándékokkal is kedveskednek. 

A vb programját úgy alakították, hogy minden este pályára lép magyar versenyző: a nyitónapon mindjárt a vb-bronzérmes kalapácsvető Halász Bence is dobókörbe lép. Az első nap a 4×400 méteres vegyes váltó, a női 10 000 méteres síkfutás és a férfi súlylökés döntőjére kerül sor, de megkezdik versengésüket a királyi szám, a férfi 100 méteres síkfutás résztvevői is.

– Kétszázötvenezer jegyet adtunk el eddig, és egyre nagyobb az érdeklődés a vb iránt. Azzal, hogy az utolsó hónapba léptünk, gyakorlatilag elkezdődött a történelmi sportesemény. Folyamatosan érkeznek a sporteszközök, a televíziós közvetítésekhez szükséges berendezések, és a stadion lassan elnyeri a világbajnokságon látható pompáját – idézte Németh Balázst az Origó, a portál a mai naptól önálló tematikus oldalt indított a vb-re.

Németh Balázs
Németh Balázs elégedett, jól haladnak az előkészületek (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A héten többek között Indiából, Japánból és Chiléből is érkezett jegyigénylés, de Magyarországról is egyre többen vásárolnak belépőket. Részben annak is köszönhetően, hogy az atlétika az elmúlt hetekben ismét az érdeklődés középpontjába került, világ- és Európa-csúcsok sora dőlt meg, s hogy róluk se feledkezzünk meg, örvendetes módon a magyar atléták is jobbnál jobb eredményekkel hívják fel magukra a figyelmet, több országos csúcs megdőlt a nyáron.

A kiváló eredmények közül is kiemelhetjük a keddi Gyulai Memorial versenyen a férfi 400 méteres síkfutásban az idén elért országos rekordját beállító, egyben olimpiai kvótát szerző Molnár Attilát, valamint a sprinter Takács Boglárkát, aki többször is csúcsot javított már a nyáron.

 

Magyarországról 30 atléta, összesen pedig több mint 200 ország 2000 versenyzője küzdhet majd az aranyérmekért és azért, hogy több száz ezer helyszíni- és egymilliárd televíziónéző előtt mutassa meg magát a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyaloglóversenyeknek otthont adó Hősök terén.

Kilenc esti és öt délelőtti program

Még kaphatók jegyek az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen kilenc esti és öt délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, továbbá ingyenesen látogatható hat utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Borítókép: Harmincegy nap, kereken egy hónap van hátra a rajtig (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.