Az Erzsébet-táborok legjobb sportolói eljuthatnak az atlétikai vb-re

Ha kedd, akkor sportnap. Immár három éve ez a megszokott menetrend a balatoni Erzsébet-táborokban. Mármint nem csupán a játék kedvéért, mert a kezdetek óta ez a tábor célja, hanem a sportnapon szervezett keretek között, az egyes országos sportszövetségek munkatársainak jelenlétében, irányítása mellett lehet atletizálni focizni, kézilabdázni, röplabdázni vagy éppen a kempót, a lábtoll-labdát kipróbálni. Az atlétikai világbajnokság szervezőinek köszönhetően a legjobb eredményt elérők különleges ajándoékban részersülnek, ott lehetnek a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2023. 07. 18. 17:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportnap célja, hogy a gyermekeket a mozgás szeretetére és az egészséges életmódra ösztönözzék, illetve az ismert sportágakon kívül olyan aktivitásokat is kipróbálhassanak, amelyekkel esetleg ritkábban találkoznak. A budapesti atlétikai világbajnokság jegyében a Budapest 2023 Zrt. ingyenes belépőjegyeket ajánlott fel az Erzsébet-táboroknak, amelyeket a balatoni, tábori sportbajnokságok győztesei vehetnek át hétről hétre. Mindezekről Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója és Hornyák Tibor, az Erzsébet-táborokat szervező és megvalósító Erzsébet Alapítvány elnöke beszélt a július 18-i tábori sportnapon tartott sajtótájékoztatón a zánkai Erzsébet-táborban.

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke elmondta, hogy a sport a zánkai és a fonyódligeti táborokban mint program és mint életforma is megjelenik. Hozzátette, a kedd mindkét táborban a sport napja, amely az egyik legkedveltebb program. Az elnök hangsúlyozta, minden évben megkeresik az országos sportszövetségeket, és örömét fejezte ki, hogy idén is mintegy húsz szövetség csatlakozott a programsorozathoz, közöttük például a Magyar Labdarúgó-szövetség és a Magyar Atlétikai Szövetség is. Fontosnak nevezte, hogy a vasárnaptól péntekig tartó turnusokban többfajta sportversenyt is rendeznek. Kiemelte, hogy az atlétikai vb-t szervező céggel kötött együttműködésnek köszönhetően a zánkai, valamint a fonyódligeti turnusokban az érmek és oklevelek mellett ajándék belépőjegy vár a tábori sportbajnokságok győzteseire.

 

A balatoni Erzsébet-táborokban nyaraló gyerekek nyolc sportágban mérhetik össze a tudásukat, egyebek mellett foci, pingpong, strandröplabda és váltófutás versenyeken is indulhatnak. A sportos táborlakók most a verseny izgalma és a mozgás mellett életre szóló élménnyel gazdagodhatnak: az atlétikai világbajnokság szervezői a tábori sportversenyeken legjobb eredményt elérő diákoknak ajándék belépőt ajánlanak fel a vb-re. 

 

– Azt szeretnénk, hogy mindenki, aki ott akar lenni, eljusson az atlétikai világbajnokságra, és saját szemével lássa a csodát, amit a vb 9 napja jelent. Világújdonságot vezettünk be azzal, hogy aki sportol, olcsóbban, féláron veheti meg a vb-belépőket, a hátrányos helyzetű, jó sportoló gyerekek pedig ingyenes jegyeket kaptak – mondta Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. – Az egyik legnyomósabb ok, amiért érdemes atlétikai vb-t szervezni az, hogy a gyerekeket a sportolásra ösztönözze és megszerettesse velük az atlétikát. Az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet Alapítvánnyal kötött együttműködés révén csaknem 800 gyermek és kísérőik számára nyílik meg a lehetőség, hogy részt vegyenek az atlétikai vb-n.

 

A vb jószolgálati programjának köszönhetően a hátrányos helyzetűek kedvezménnyel vagy ingyenesen szurkolhatnak Magyarország történetének egy legnagyobb sporteseményén. Eljutni is kedvező áron lehet a vb-re, hiszen a MÁV és a Volán járatain az ország minden pontjáról mindössze 2023 forintért lehet oda-vissza elutazni a vb-re Budapestre a kedvezményes VB2023 jegyekkel.

Németh Balázs és Hornyák Tibor a keddi, atlétikai sportverseny győzteseinek átadták a nyári világbajnokságra szóló belépőjegyeket, valamint az érmeket és okleveleket. Kerekasztal-beszélgetést is szerveztek, amelybe a gyerekek is bekapcsolódhattak, és jobban megismerhették a sportok királynőjének is nevezett atlétikát és annak versenyszámait, valamint bepillantást nyerhettek a világ harmadik legnagyobb sporteseményének előkészületeibe. 

Borítókép: Sport, játék és öröm az Ersébet-táborokban (Forrás: Erzsébettábor.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.