Szoboszlai Dominik helyét elfoglalták a Liverpoolnál

A Liverpool jól kezdte a Premier League 2023/24-es kiírását, három forduló után hét ponttal az élmezőnyben áll. A csapat szerepléséhez a nyáron Lipcséből érkezett Szoboszlai Dominik is hozzájárult, a második fordulóban a meccs emberének választották, a Vörösök közösségi médiájában mégis átvette a magyar középpályás helyét a holland Ryan Gravenberch, aki a nemzetközi átigazolási időszak legvégén érkezet Liverpoolba a Bayern Münchentől, s a lépésnek Szoboszlai is örülhet.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 5:58
Newcastle United v Liverpool FC - Premier League
Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match between Newcastle United and Liverpool at St. James's Park, Newcastle on Sunday 27th August 2023. (Photo by Robert Smith/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Robert Smith
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta játékjogát hetvenmillió euróért megszerezte a Liverpool az RB Leipzigtől, a magyar játékos volt a Vörösök közösségimédia-felületeinek főszereplője. Szoboszlai a pályán mutatott teljesítményével alátámasztotta, hogy jogos volt mind az érte kifizetett összeg, mind az őt övező érdeklődés. A Liverpool eddigi mindhárom Premier League-meccsét végigjátszotta, a második fordulóban, a Bournemouth ellen ő lett a mezőny legjobbja, míg a harmadik körben, a Newcastle United ellen a rugalmasságát is megmutatta. Az Aston Villa elleni, negyedik fordulós meccs előtt mégsem Szoboszlai uralja a Liverpool felületeit, hanem a holland Ryan Gravenberch.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik kiválóan szerepelt a Liverpool idénybeli első meccsein. Fotó: AFP/Lindsey Parnaby

A háttérben egészen egyszerű ok áll: Gravenberch a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján érkezett meg a Vörösökhöz, a Bayern München negyvenmillió eurót kapott a Liverpooltól a holland középpályásért.

A Liverpoolnak mindenképpen szüksége volt védekező középpályásra, a huszonegy éves Gravenberch ebben a pozícióban jelenthet majd stabil pontot. A holland érkezése Szoboszlainak is megkönnyebbülést jelenthet, így a jövőben kevésbé van arra esély, hogy az általa kevésbé kedvelt visszavont, hatos pozícióba vezényelje Jürgen Klopp.

Mikor lő gólt Szoboszlai Dominik?

Szoboszlai hamar visszaszerezheti a közösségimédia-kedvenc szerepet Liverpoolban vasárnap, ha ehhez megfelelő teljesítményt nyújt az Aston Villa ellen. Gravenberch ezen a meccsen még aligha lesz bevethető, ahogy Klopp továbbra sem számíthat a sérült Konaté és Thiago játékára.

Szoboszlai a teljesítményével már eddig is kivívta a liverpooli szurkolók elismerését, az első gólja viszont még nem született meg új csapata mezében. A Vörösök a korábbi legendás nyolcasuk, Steven Gerrard 2006-os, Aston Villa elleni bombájának felidézésével talán a jelenlegi nyolcasnak, Szoboszlainak is biztató üzenetet küldtek.

Ha Szoboszlai tényleg megszerezné Liverpool-pályafutása első gólját a vasárnapi meccsen, ahhoz valószínűleg a tavalyi világbajnokság legjobb kapusának megválasztott Emiliano Martínezt kell mattolnia. Az argentin kapus a birminghamiek előző két meccsét kihagyta, de Unai Emery nyilatkozatai alapján Liverpoolban várhatóan már ismét Martínez áll az Aston Villa kapujában.

Borítókép: Szoboszlai Dominik jól kezdte az idényt Liverpoolban (Fotó: AFP/Robert Smith)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.