Az edzője nem szolgált jó hírekkel Milák Kristófról

Milák Kristóf visszatérése a hétvégi, budapesti világkupán volt esedékes, de az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó végül visszalépett. A fiatal klasszis edzője, Virth Balázs a döntés okairól mesélt, és bevallotta, Milák a riválisokhoz képest jócskán le van maradva.

Forrás: MTI2023. 10. 19. 12:23
Milák Kristóf
Kaposvár, 2023. április 19. Milák Kristóf rajtol a 100 méteres férfi gyorsúszás döntõjében a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virth Balázs – aki a tervek szerint csütörtökön (ma) beszéli át az újraírt jövőbeli terveket Milák Kristóffal –, az M1 aktuális csatornának elmondta, tanítványa gyakorlatilag fél éve nem végzett olyan edzésmunkát, amely az élsporthoz szükséges lenne, de továbbra is minden segítséget megadnának neki a folytatáshoz.

A szakember úgy fogalmazott, ahhoz, hogy jövőre Párizsban 200 méter pillangón megvédje olimpiai bajnoki címét, Miláknak már tegnap meg kellett volna kezdenie az edzéseket, a féléves kihagyás viszont komoly hátrányt jelent, és nagyjából a decemberi cikluszáró időszakra lehetne jól edzhető állapotba hozni. Megjegyezte, a huszonnegyedik órában vannak, és alapfeltétel az edzések maximális teljesítése.

– Egy olyan versenyzőről beszélünk, aki mindent megnyert, a legnehezebb feladat neki motivációt találni. Viszont úgy gondolom, most van az a pillanat, amikor egy olyan dolgot csinál az életében, amiben a legjobb a világon. Valószínűleg a civil életében nehéz lesz majd olyasvalamit találni, amiben még egyszer a világ legjobbja lehet. Ezt az időszakot úgy kellene megélnie, hogy boldoggá tegye ez – fogalmazott Virth Balázs, aki leszögezte, mindenki, a klubja, edzője, szurkolói, szponzorai a 23 éves fenomén mögött állnak, neki csak be kellene ugrani a vízbe.

 

Virth Balázs üzent is Miláknak, akit arra kért, segítse társát, Márton Richárdot egy olimpiai dobogóhoz úgy, ahogyan tették azt közösen tavaly a római Európa-bajnokságon.

A 2021-es tokiói olimpián 200 m pillangón aranyérmes Milák június közepén jelentette be, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon. Akkor azt mondta, fizikálisan és mentálisan sincs olyan állapotban, hogy ott legyen a világ legjobbjai között. Az edzéseket szeptember elején kezdte újra. Két héttel ezelőtt még úgy volt, a Duna Arénában hétvégén sorra kerülő vk-viadalon tér vissza, aztán később úgy döntött, nem ugrik medencébe.

Borítókép: rajtol a 100 méteres férfi gyorsúszás döntőjében a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. április 19-én (Fotó: 
MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.