Eldőlt, hogy Milák Kristóf újabb világversenyt hagy ki

Továbbra sem tudni, hogy Milák Kristóf mikor úszik újra, de az biztossá vált, hogy az év utolsó világversenyét is kihagyja, nem szerepel a bukaresti rövid pályás Európa-bajnokságon, amelyet december 5. és 10. között rendeznek. Sós Csaba szövetségi kapitány szombaton hirdette ki a magyar csapat névsorát, amelyen Milák neve nem szerepel.

2023. 11. 04. 19:49
MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2023. április 20. A késõbbi gyõztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntõjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

legutóbb azt mondta, hogy a jövő évi párizsi olimpiára készül, addig semmi más nem foglalkoztatja. Komolyan gondolhatta a szavait, ugyanis továbbra sem versenyez. Más kérdés, hogy az utolsó információk szerint gyakorlatilag az edzéseket sem látogatja, ami miatt az edzője, Virth Balázs, Sós Csaba szövetségi kapitány és az úszószövetség elnöke, Wladár Sándor is komoly aggályokat fogalmazott meg, volt is ebből nagy földindulás, még is beszállt a ringbe.

MILÁK Kristóf; MÁRTON Richárd
Milák Kristóf nem, de Márton Richárd ott lesz a bukaresti rövid pályás Európa-bajnokságon. Fotó: MTI/Derencsényi István

A lényeg azonban nem változott: a kiégéssel küzdő Milák Kristóf egyelőre nem erősíti a magyar válogatottat, nem szerepel a bukaresti rövid pályás Európa-bajnokságra nevezett úszóink névsorában sem. Pedig ez az év utolsó világversenye, így tehát a 200 pillangó királya 2023-ban az összes fontos versenytől távol marad.

Sós Csaba nyolc férfi és tizenkét női versenyzőt nevezett meg, akik a magyar válogatott keretét alkotják majd Bukarestben. Több mint húsz úszó szerepelt az előterjesztésében, de többen jelezték, hogy különböző okokból nem vállalják a versenyt. Hogy Milák is rajta volt-e Sós Csaba első listáján, de szólt, hogy nem utazik, vagy már eleve nem is számolt vele a kapitány, azt nem tudni.

Milák Kristóf mellett is lesznek nagy hiányzók

Az biztos, hogy a nyíltvízi válogatott két ásza, és Betlehem Dávid a rövid pályás Eb-t megelőző madeirai világkupára készülnek, ezért nem utaznak Bukarestbe, többen pedig inkább a nagy pályás versenyeket részesítik előnyben, hogy még idén teljesíteni tudják az olimpiai szintidőt. Ennek oka, hogy Sós Csaba szeptemberben kijelentette, januártól csak azok az úszók kapnak támogatást, akik rendelkeznek olimpiai szintidővel, noha azt elméletileg még jövőre is lehet teljesíteni.

Ebből az okból hagyja ki a rövid pályás Eb-t az Egyesült Államokban az évet mellett Bob Bowman csapatában elkezdő Sárkány Zalán, valamint Sebestyén Dalma és a tavaly Rómában 400 vegyesen Európa-bajnok is. Közéjük tartozhat a 2019-ben világbajnok is, ő azonban még nem döntötte el végérvényesen, hogy kihagyja-e az Eb-t, elképzelhető, hogy mégis elutazik, de neki is az olimpiai szintidő a prioritás már.

Kik a magyar úszók, akik utaznak a bukaresti Eb-re?

Férfiak: Holló Balázs, Jászó Ádám, Kovács Benedek, Márton Richárd, Nell Olivér, Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Zombori Gábor.

Nők: Flück Nóra, Jackl Vivien, Kapás Boglárka, Késely Ajna, Komoróczy Lora Fanni, Molnár Dóra, Nagy Napsugár, Pádár Nikolett, Senánszky Petra, Szabó-Feltóthy Eszter, Ugrai Panna.

Borítókép: Milák Kristóf pillangózás közben – a mozdulatsor, amit sokan szeretnének újra látni (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.