Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Kozák Luca komoly Grand Slam-sorozatot vállalt be jövőre

Tavaly, amikor Kozák Luca a müncheni Európa-bajnokságon országos csúcsot javítva, majd azt beállítva ezüstérmes lett a 100 méteres gátfutásban, ígéretet kapott Suba Lászlótól, az edzőjétől, hogy sikereinek kovácsa egészen addig kitart mellette, amíg az atlétanő pályafutása tartja a helyét a világ élvonalában. Egyezségükhöz tartják is magukat, sőt most már annak lehetőségét sem zárják ki, hogy 2028-ig sem engedik el egymást kezét. Van mire büszkék lenniük, de bármennyire is sikeres debreceni párost alkotnak, a jövőben a csalódásaikat is feledtetni szeretnék.

2023. 12. 31. 10:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suba László edzője az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozott az Eb-ezüstérmes Párizsig tartó terveiről. Elmondta, az első úticéljuk Glasgow, ahol fedettpályán és világbajnoki mezőnyben szeretnék feledtetni a 2019-es Európa-bajnokságon történteket. A döntőbe jutás akkor sem okozott gondot, annál inkább Kozák Luca bokasérülése, ami miatt vissza kellett lépnie. Kellemesebb emlék számukra a 2022-es müncheni Eb, ahol tényleg minden klappolt, két csodálatos futás után sikerült megszerezni a második helyet, amelynek a megismétlése jövőre, a római kontinensbajnokságon különleges fegyverténynek számítana. Azok után, hogy Kozák Luca a 2021-es tokiói ötkarikás versenyek elődöntőjében, karnyújtásnyira a legszebb álmának megvalósításától egyensúlyát veszítve elesett, és nem is tudta folytatni a versenyt. Glasgow–Róma–Párizs, nevezhetnénk ezt a három erőpróbát „Grand Slam” sorozatának is, amiből a lehető legtöbbet szeretnék kihozni, azaz döntőket és igen jó időket.

 

Kozák Luca és Suba László immár a tizennegyedik éve dolgoznak együtt, ami az időtartamot illetően ritkaságszámba megy a magyar atlétika berkeiben.

– Nem a nagy szavak emberei vagyunk, de ami ennél is fontosabb, nálunk az őszinteség mindennek az alapja, ahogy az is, hogy nemcsak együtt nevetünk, hanem sírunk is, az egymásra mutogatás soha nem volt jellemző ránk – folytatta Suba László, aki testnevelőtanárként keresi a kenyerét Debrecenben. –  Mindig is arra törekedtem, hogy ugyanolyan odaadással végezzem a munkámat, ahogy azt Luca is tette, ha hibáztam, nem magyarázkodtam, hanem igyekeztem azt mielőbb kijavítani. Sokáig azt hittem, hogy egyedül is meg tudok tenni mindent azért, hogy a legkiválóbb versenyzőm egyre csak magasabbra és magasabbra jusson, de ennek nem így kellett volna lennie. El kell ismernem, hogy már jóval korábban erős szakmai csapatra lett volna szükség, ami mára érett össze. Erőnléti edzőként a fiam segít be, gyógytornászként a menyem, mindketten értékes munkát végeznek, és az is előnyös, hogy minden a családon belül maradt.

Borítókép: Kozák Luca meg szeretné valósítani a legszebb álmát (Fotó: SzPress Hírszolgálat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.