Montenegró ellen verekedésre számítanak a magyar válogatott játékosai

Hétfő este vívják első kulcsmeccsüket a mieink a női kézilabda-világbajnokságon. Magyarország ellenfele Montenegró lesz, a két európai válogatott eddig a papírformának megfelelően két-két nagy arányú győzelmet aratott Kamerun és Paraguay ellen. A Montenegró elleni már éles meccs lesz, a magyar válogatott átlövője, Albek Anna kemény, sőt verekedős meccsre számít.

Forrás: Origó Sport2023. 12. 04. 11:39
SZEMEREY Zsófia
Helsingborg, 2023. december 2. Szemerey Zsófi (j) és a kameruni Vicky Orchella Nyamsi Pokop az olimpiai kvalifikációs nõi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Kamerun mérkõzésen a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már múlt szerdán elkezdődött, de a magyar válogatott számára a hétfő esti, Montenegró elleni találkozóval rajtol el igazán a női kézilabda-világbajnokság. A mérkőzés nem csak a csoportelsőségről dönt, a középdöntőbe továbbvitt pontok, közvetve pedig az olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsfontosságú lesz. Albek Anna nagyon kemény meccsre számít Montenegró ellen, Szemerey Zsófi szerint sok múlik a bírókon is.

Albek Anna jön Montenegró ; BALANA, Marie-Paule
Albek Anna is tudja: Montenegró ellen nem olyan meccsre lehet számítani, mint Kamerun ellen. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Most kezdődik a vb-nek az a szakasza, amikor már nem lehet hibázni. Montenegró balkáni kézilabdát játszik, ami kellő keménységgel párosul. Egy percig nem hagyhatjuk magunkat, verekedős meccsre számítok – mondta az Origónak Albek Anna.

Csapattársa, Szemerey Zsófi is tudja, hogy az európai csoportrivális más szintet képvisel, mint Paraguay és Kamerun, és a mérkőzés intenzitása és tétje is más lesz. – Nagyon nehéz ütközet lesz. Ha pontosan játszunk, akkor nem lehet baj. Ugyanakkor a montenegrói csapat nagyon erős, még akkor is, ha sok a sérültjük. Keményen kell játszani, verekedős meccs lesz, a montenegrói vér ki fog jönni a pályára. Sok múlik a bírókon, mennyit engednek meg nekik – mondta a magyar válogatott kapusa.

A Montenegró elleni mérkőzés hétfőn 20.30-kor kezdődik (tv: M4 Sport).

 

Borítókép: Szemerey Zsófi akcióban Kamerun ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.