Kázmér 2024. március 4.
logo

A legjobb magyar vallomása: Megbeszéltük, hogy kicsit élvezzük is a játékot

Magyar Nemzet
2023.11.30. 22:27 2023.12.01. 16:06
A legjobb magyar vallomása: Megbeszéltük, hogy kicsit élvezzük is a játékot

Papp Nikolettát választották a mérkőzés emberének a Magyarország–Paraguay női kézilabda vb-csoportmeccs után. Az átlövő szerint az volt a gond a találkozó elején, hogy kicsit rágörcsölt a csapat a minél jobb játékra, de a szünet után oldódott a görcs.

Ez a nap is eljött. Papp Nikolettát korábban egyetlen válogatott mérkőzésen sem választották meg a mezőny legjobb játékosának. A Paraguay elleni 35-12-es diadal után ez is megtörtént. Az érintett így értékelt: – A mérkőzés elején kicsit kapkodtunk, majd a szünetben megbeszéltük, hogy kicsit élvezzük is a játékot, és azt is, hogy 15 gólnál nem szeretnénk többet kapni. Próbáltunk figyelni, hogy lehetőleg sérülés nélkül fejezzük be a találkozót.

Schatzl Nadine (jobbra) öt gólt szerzett. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány azt kapta, amit a mérkőzés előtt várt: –  Lezártuk a területeket az ellenfél alacsonyabb játékosai előtt. Hála Istennek, minden játékosunk jobban van, a könnyebb sérüléseket nem kell komolyan vennünk, Lukács, Schatzl és Márton is bevethető lesz a következő mérkőzésen A 23 gólos győzelmünk? Örülök neki, kihasználtuk az ellenfelünk hibáit. A védekezésben koncentráltak voltak a lányok, hozzáteszem, az ellenfélnek nehezebb védekezni, ha több poszton is jól tudunk játszani - mondta a kapitány. 

Mindkét vb-újonc, Juhász Gréta és Simon Petra is góllal mutatkozott be élete első felnőtt vb-jén. Mindkét játékos elégedetten értékelt. Juhász kiemelte, hogy jó érzés volt átesni a tűzkeresztségen. – Minden percet ki akartunk használni abból, amit a pályán töltünk – mondta az átlövő. 

Simon Petra a csapategységet emelte ki: – Jó érzés ennek a csapatnak a részese lenni. Még álomszerű, hogy itt vagyunk. Jó mérkőzést játszottunk, ugyan kicsit álmoskásan kezdtünk, de utána megtaláltuk a játékunkat. 

Borítókép: Papp Nikoletta (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.