José Mourinho nem marad sokáig kispad nélkül, jól fog járni

José Mourinho távozását kedden jelentette be az AS Roma, de úgy néz ki, máris megvan az új csapata. Sajtóhírek szerint a portugál edző már mindenben megegyezett a szaúdi ligában szereplő Al-Sababbal. José Mourinho már korábban is beszélt arról, hogy nagyon jó ajánlatot kapott Szaúd-Arábiából, de azt még visszautasította. Az Al-Sabab játékosa az Atlético Madrid színeiben korábban Bajnokok Ligája-döntőben gólt szerzett Yannick Carrasco, s a klub Szaúd-Arábiában tartaná Matteo Politanót is, aki jelenleg az Olasz Szuperkupáért küzd a közel-keleti országban.

2024. 01. 19. 7:46
MOURINHO, José
Róma, 2024. január 16. José Mourinho, az AS Roma portugál vezetõedzõje a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntõjében játszott SS Lazio-AS Roma mérkõzésen a római Olimpiai Stadionban 2024. január 10-én. Az olasz labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló AS Roma 2024. január 16-án hivatalos honlapján közölte, hogy Mourionho azonnali hatállyal távozik a klub vezetõedzõi posztjáról. MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fog sokáig unatkozni José Mourinho, hamarosan már a szaúdi ligában parkolhatja le a buszt. A portugál szakembert kedden rúgta ki az AS Roma, Mourinho azonban nem jár rosszul, az Al-Sabab együttesénél várhatóan nagyon jól keres majd. José Mourinho korábban már nyilatkozott arról, hogy keresték Szaúd-Arábiából, de akkor visszautasította a pénzügyileg kedvező ajánlatot.

José Mourinho AS Roma Al Sabab
José Mourinho mozdulata képletes: tárt karokkal várják Szaúd-Arábiában. Fotó: AFP/Isabella Bonotto

A szaúdi liga nyáron rengeteg sztárjátékost csábított el Európából, bár volt közülük, aki nem sokáig bírta az országban. Az Al-Sabab keretének legismertebb labdarúgója Yannick Carrasco, aki a 2016-os Bajnokok Ligája-döntőben az Atlético Madrid játékosaként gólt lőtt a Real Madrid ellen.

José Mourinho távozásának bejelentése után lapunkban is írtunk arról, hogy Szaúd-Arábia lehet a következő állomás a portugál szakember lefelé ívelő karrierjében.

Mourinho a Serie A-ból kaphat játékost

A szaúdi bajnokságban jelenleg szünet van, ezt kihasználva viszont az ország sztárcsapatokat lát vendégül. Múlt héten itt nyerte meg a Real Madrid a Spanyol Szuperkupát, csütörtök este pedig a Napoli is Szaúd-Arábiában győzte le 3-0-ra a Fiorentinát.

Az Al-Sabab abban bízik, hogy a nápolyiak labdarúgója, Matteo Politano hamarosan már állandó jelleggel Szaúd-Arábiában vív klubmeccseket.

A Napoli egyébként annak ellenére győzte le simán a Fiorentinát, hogy nélkülözni kénytelen 110 millió euró értékű támadóját, Victor Osimhent. Az első gólt Giovanni Simeone lőtte, akinek édesapja is fontos győzelmet ünnepelhetett csütörtök este.

Péntek este az Internazionale és a Lazio vívja az Olasz Szuperkupa másik elődöntőjét (20.00, Sport 1), a finálét jövő hétfőn rendezik.

 

Borítókép: José Mourinho Szaúd-Arábiában folytathatja a karrierjét (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.