Petry Zsolt a kirúgása ellenére sem bánta meg, hogy elmondta a véleményét

Áprilisban lesz három éve, hogy a korábbi válogatott kapus, akkor a német Hertha kapusedzője, Petry Zsolt interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben a futball mellett társadalmi kérdésekben is véleményt formált, beszélt a bevándorlás és az azonos neműek házasságának a kérdéséről is. Ez akkora port kavart Németországban, hogy a berlini klub menesztette őt. Most a Mandinernek adott interjúban idézi fel az azóta eltelt időszakot.

Forrás: Mandiner2024. 02. 18. 12:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási port kavart 2021. áprilisában a Magyar Nemzet egyik interjúja. Ebben Petry Zsolt beszélt a pályafutásáról, a magyar válogatottról, a Hertháról, amelynek akkor éppen az egyik edzője volt, ám a volt válogatott kapus őszintén elmondta a véleményét olyan társadalmi kérdésekről is, mint az azonos neműek házassága és a migráció. Ez csapta ki a biztosítékot Németországban, és a berlini klub menesztette Petry Zsoltot. Azóta csaknem három év telt el, és most a Mandinernek adott interjút, amelyben elárulta, a történtek ellenére sem bánta meg a szavait, és beszélt arról is, hogy mennyire viselte meg a meghurcolása.

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

– Az évek alatt a sport megtanított arra, hogyan kell felállni a pofonból. Ez ugyan egy kicsit más jellegű pofon volt, mert itt nem volt javítási lehetőség. Meg se kérdeztek, csak rám zúdítottak mindent. A legjobban nem is a saját sorsom viselt meg, hanem az, hogy hova jutottunk. Sok nehéz helyzetből kijöttem, de az, hogy 2021-ben az ember nem mondhatja el a véleményét, ha az egy konzervatív álláspontot képvisel, az nem normális. A saját tapasztalatom, hogy ezért rögtön megbélyegeznek. Ez viselt meg igazán. Hát, milyen világban élünk? És ez igaz az izraeli–palesztin vagy az orosz–ukrán helyzetre is. Elsősorban a propaganda vívja a háborút, és ez nem egy demokratikus világrendre vall.

 

Petry Zsolt elmondta a beszélgetésben, hogy egyre többen veszik észre, a minket körülvevő világ mégsem az, amire vártak, és szeretnének abban a világban élni, ahol mindenki szabadon elmondhatja a véleményét. Beszélt Gulácsi Péterről, akivel jó a viszonya, és elmondta azt is, hogy a Herthával peren kívül egyezett meg, két újság elleni perében pedig első fokon nyert, és hamarosan megszületnek a másodfokú ítéletek is. Petry Zsolt novemberben Törökországban kapott állást, erről ezt mondta: 

 

– Amikor Markus Gisdol aláírt ősszel a török Samsunsporhoz, küldtem neki egy üzenetet, hogy gratulálok a kinevezéséhez. Egyből üzent, hogy szívesen látna a csapatában. Korábban már dolgoztunk együtt a Hoffenheimnél, ismertük egymást, keresett valakit, aki felépítené a kapusképzés rendszerét. A szívemre hallgattam és belevágtam.

Az interjú hátralevő részében a magyar kapusedző a török futballról adott helyzetképet, majd zárásként újra szóba került a német politikai helyzet, a német és a magyar válogatott és az ő tervei is. 

Borítókép: Petry Zsolt élvezi, hogy újra dolgozhat, és vannak tervei (Fotó: AFP/DPA/Soeren Stache)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.