Tuchel: Ha ilyet mondok, többet fel sem szállhatnék a csapat buszára

Nem bír kimászni a gödörből a Bayern München, amely a Német Kupából kiesett, a Bundesligában lépéshátrányba került, és hátrányból várja a Lazio elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Gyűlnek a viharfelhők Thomas Tuchel vezetőedző feje felett, akinek nemcsak az eredmények, hanem a szavai miatt is magyarázkodnia kell. Ráadásul méghozzá úgy, hogy szerinte az ő szájából nem hangzott el, amit neki tulajdonítanak.

2024. 02. 17. 17:10
Lazio v FC Bayern Munich - UEFA Champions League
Thomas Tuchel head coach of FC Bayern Munich looks on during the UEFA Champions League Round of 16 match between SS Lazio v FC Bayern Munich at Stadio Olimpico Roma on February 14, 2024 in Rome, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két fontos mérkőzést bukott el egymás után a Bayern München. Előbb a Bayer Leverkusen páholta el 3-0-ra a Bundesliga címvédőjét, és így öt pontra meg is lépett tőle a tabellán, majd a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a Lazio egy góllal bizonyult jobbnak Thomas Tuchel gárdájánál.

SS Lazio v FC Bayern Munchen: Round of 16 First Leg - UEFA Champions League 2023/24 Csak botladozik Tuchel csapata
Csak botladozik Tuchel csapata. Fotó: AFP/NurPhoto/Domenico Cippitelli

Ami még nagyobb baj a Bayernnél, hogy egyelőre a német vezetőedző sem találja a kiutat gödörből. Nem tudta mivel magyarázni, hogy a csapata miért omlott össze a második félidőben.

A Leverkusen elleni pofon után pedig olyan pletykák kaptak szárnyra, amik felhúzták Tuchelt. A német Sky arról írt, hogy a BL-győztes tréner azt rótta fel a tanítványainak, hogy egyáltalán nem olyan jó játékosok, mint amilyennek előzetesen gondolta őket.

– Soha nem mondtam nekik ilyet, ez őrültség lenne! Mi értelme lett volna ezt mondani? Egy ilyen kijelentést követően egy edző vissza fel sem szállt volna a csapat buszára – háborgott szombati sajtótájékoztatóján Tuchel, akinek a Bayern sajtófőnöke, Dieter Nickles is alátámasztotta a szavait.

 

 

Tuchel: Ez lehet a fordulópont

Bár a müncheniek még a sebeiket nyalogatják, vasárnap újabb mérkőzés vár rájuk a Bundesligában, az éppen a kiesőzóna felett tanyázó Bochumhoz (17.30, tv: Aréna 4) látogatnak. Tökéletes helyszín arra, hogy végre jó eredményt érjenek el, így javítva az öltözői hangulaton. Tuchel továbbra is optimista, és hozzátette még a Bajnokok Ligájában sincs semmi veszve.

– Nem adjuk fel a harcot, ez lehet a fordulópont. Bízom a csapatomban, annak ellenére is, hogy most mindenki szomorú. Szokatlan helyzetben vagyunk, és senki sincs jó hangulatban, mert többet vártunk magunktól. De csak az első felvonást veszítettük el a BL-ben, nem estünk ki. Mindenki azon van, hogy jobbá varázsoljuk az öltözői hangulatot. Az én tapasztalatom szerint ezt csak munkával tudjuk elérni, úgyhogy keményen dolgozunk. Mindent beleadunk, hogy jobb helyzetbe kerüljünk – jelentette ki a Bayern München mestere.

Borítókép: Thomas Tuchel (Fotó: AFP/NURPHOTO/Giuseppe Maffia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.