A Ferencvárost kiejtő görögök tegnap éjjel az asztalon táncoltak + videó

A labdarúgó Európa-konferencialigában csütörtökön az Aston Villa, a Club Brugge, a Lille, az Olimpiakosz, a Fiorentina, a Fenerbahce, a PAOK és a Viktoria Plzen jutott be a legjobb nyolc közé. Az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Olimpiakosz az első meccsen, hazai környezetben 4-1-re kikapott az izraeli Makkabi Tel-Avivtól, a Topolyán rendezett visszavágón azonban hosszabbítás után 6-1-re diadalmaskodott.

2024. 03. 15. 8:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olimpiakosz továbbjutása egészen döbbenetes, még akkor is, ha a meccset „semleges” pályán játszották. A  Topolyán elért 6-1-es győzelem után a görögök az öltözőben az asztalon is táncoltak az örömükben.

 

Bolla Bendegúz nyolcvan percet játszott a búcsúzó Servette csapatában

A Fiorentina – amely a Ferencvárossal egy csoportban szerepelt – is bejutott a legjobb nyolc közé. Az előző kiírásban döntős olasz együttes az izraeli Makkabi Haifával szemben hazai döntetlennel őrizte meg a Bozsik Arénában egy hete elért, 4-3-as sikerrel kiharcolt egygólos előnyét. A Bolla Bendegúzzal felálló Servette és a Viktoria Plzen második összecsapásán sem esett gól, így 11-esek döntöttek a továbbjutásról, végül a házigazda cseh együttes diadalmaskodott. A svájciaknál a magyar válogatott futballista kezdőként nyolcvan percet kapott.

 

Konferencialiga, nyolcaddöntő, visszavágók:

Aston Villa (angol)–Ajax Amsterdam (holland) 4-0 (1-0); gólszerzők: Watkins (25.), Bailey (60.), Duran (75.), Diaby (81.); piros lap: Mannsverk (66., Ajax Amsterdam). Továbbjutott: az Aston Villa, 4-0-s összesítéssel.

Club Brugge (belga)–Molde (norvég) 3-0 (1-0); gólszerzők: Skov Olsen (45+1., 48.), Skoras (71.). Továbbjutott: a Club Brugge, 4-2-es összesítéssel.

Lille (francia)–Sturm Graz (osztrák) 1-1 (1-1); gólszerzők: Santos (42.), illetve Wuthrich (45+2.). Továbbjutott: a Lille, 4-1-es összesítéssel.

Makkabi Tel-Aviv (izraeli)–Olimpiakosz (görög) 1-6 (0-3, 1-4, 1-6); gólszerzők: Zahavi (57.), illetve Podence (10.), Fortunisz (36.), El-Kábi (45+3., 65.), Jovetic (93.), El Arabi (106.). Továbbjutott: az Olimpiakosz, 7-5-ös összesítéssel.

Fiorentina (olasz)–Makkabi Haifa (izraeli) 1-1 (0-0); gólszerzők: Barak (59.), illetve Khalaili (88.). Továbbjutott: a Fiorentina, 5-4-es összesítéssel.

Fenerbahce (török)–Union Saint-Gilloise (belga) 0-1 (0-0); gólszerző: Rasmussen (68.). Továbbjutott: a Fenerbahce, 3-1-es összesítéssel.

PAOK (görög)–Dinamo Zagreb (horvát) 5-1 (3-0); gólszerzők: Baba (27.), Sucic (34., öngól), Thomas (42.), Kulierakisz (73.), Zivkovic (88., 11-esből), illetve Hoxha (49.). Továbbjutott: a PAOK, 5-3-as összesítéssel.

Viktoria Plzen (cseh)–Servette (svájci) 0-0 – 11-esekel: 3-1. Továbbjutott: a Viktoria Plzen, tizenegyesekkel.

 

Borítókép: Vidám útja volt hazafelé az Olimpiakosz csapatának (Forrás: X/Olympiacos FC)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.