Klopp a kiütéses győzelem után: Egy idióta vagyok + videó

A Liverpool az Európa-liga nyolcaddöntőjének mindkét mérkőzését hatalmas különbséggel nyerte meg a Sparta Praha ellen, 11-2-es összesítéssel ejtette ki a cseh bajnokot. Bár csapata parádézott, így dühöngésre nem igazán volt oka, Jürgen Klopp nem úszta meg sárga lap nélkül az angliai visszavágót.

2024. 03. 15. 5:36
776114064Jürgen Klopp
Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts ahead of the UEFA Europa League round of 16 second leg football match between Liverpool and AC Sparta Praha at Anfield in Liverpool, north west England on March 14, 2024. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általában, ha az első mérkőzésen eldől egy párharc végkimenetele, akkor a győztes fél nem szokta túlhajtani magát a visszavágón. Nem úgy a Liverpool: az angol csapat a múlt héten 5-1-re győzött a Sparta Praha otthonában, most pedig otthon is kitömte a cseh gárdát. Tizennégy perc után 4-0-ra vezettek Jürgen Klopp tanítványai, a végeredmény pedig 6-1 lett.

776114064 Klopp sárga lapot kapott a meccsen
 Klopp sárga lapot kapott a meccsen (Fotó: AFP/Oli Scarff)

Ilyen forgatókönyv láttán azt gondolhatnánk, hogy Kloppnak nincs miért felkapnia a vizet, de a szenvedélyes edző egy alkalommal nem tudta kordában tartani az érzelmeit, és sárga lapot harcolt ki magának. Látszólag a német tréner azért dühöngött, mert játékosa, Jarell Quansah szintén sárga lapot egy csúnya becsúszásért.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azonban Klopp elmagyarázta, más állt a reakciója hátterében.

– Először is az volt az ok, hogy egy idióta vagyok. Másodszor is az, hogy cserére készültünk, a negyedik játékvezető már fel is mutatta a táblát, de a játékvezető engedte tovább a játékot. Azután jött a sárga lap, de nem ez jelentette a problémát. Attól tartottam, hogy Conor Bradley megsérül. Ezért kaptam fel a vizet abban a pillanatban, de egyébként nyugodt voltam a történtek előtt és után is. A játékvezetővel is beszéltem erről – fedte fel a Liverpool menedzsere.

 

Klopp együttérzett a csehekkel

Kloppnál arról is érdeklődtek, a kiütés miatt sajnálta-e a cseh vendégeit.

– Én is edző vagyok, beszéltem erről Briannel. Kvalitásbeli különbség van a két csapat között. Ez egyértelmű volt a meccs előtt is, és ha a jobb csapat a megfelelő hozzáállással vág neki a meccsnek, akkor az ellenfélnek nehéz dolga lesz. Sokáig én is dolgoztam egy kisebb csapatnál – nem mintha a Spartát kis csapatnak nevezném –, de én 

Németországban egy kisebb csapatot, a Mainzot irányítottam. Győzhetsz, de ehhez az ellenfél segítségére is szükség van, mi pedig ma egyáltalán nem segítettünk az ellenfélnek. 

Nehéz hete volt a Spartának, de úgy érzem, hogy a szurkolóik élvezték az utat. Az idény pedig valójában csak most kezdődik a csapatuknak, a bajnoki címért versengenek.

 

A Sparta Praha vezetőedzője, Brian Priske is elismerte, a Liverpool és a csapata nem tartozik egy súlycsoportba.

– Bár lehet, hogy sokan fognak utálkozni és kritizálni minket Csehországban, de mi más ligába tartozunk hozzájuk képest. Soha nem találkoztunk még ilyen kaliberű csapattal, és talán egy darabig nem is fogunk. A Liverpool a Bajnokok Ligájába tartozik, ott kellene játszania. Most talán bejut az elődöntőbe, két hónap múlva megnyerheti a Premier League-t, úgyhogy büszke vagyok rá, hogy az első meccsen valamennyire fel tudtuk vele venni a versenyt. A játékosaik más szinten vannak a mieinkhez képest. Minden tiszteletem a Liverpool játékosaié és az edzői stábjáé – mondta elismerően a dán szakember.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.