Szmodics hazudott, Rossi lebuktatta az ír válogatott keretébe bekerült gólvágót

Az év elején Magyarországon és Írországban is nagy vihart kavart egy ír lap értesülése, amely szerint Marco Rossi egy magyar felmenőkkel rendelkező ír játékost szeretne bevetni labdarúgó-válogatottunkban. Mi több, az Irishexaminer.com kész tényként közölte, hogy a szakvezető már meg is hívta az angol másodosztályban szereplő Blackburn Rovers gólkirályjelöltjét, Sammie Szmodicsot. Azóta már tudjuk, hogy erről nem volt szó, viszont Rossi „közvetítőkön” keresztül valóban puhatolózott, és szerinte ezt csak a játékos vagy a menedzsere mesélhette el a sajtónak. Szmodics, aki viszont tegnap bekerült az ír válogatott keretébe, már a megkeresést is tagadja…

2024. 03. 15. 11:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy két bizalmi emberén keresztül valóban tájékozódott Sammie Szmodics szándékairól, ami csak a játékostól vagy a menedzserétől tudódhatott ki, így emberileg nincs rá szüksége az összetartó magyar válogatottnál. Rossi okkal gyaníthatja, Szmodics azért szivárogtatott, hogy így nyomást gyakoroljon az ír szövetségre, mert onnan várta a meghívót.

Sammie Szmodics
Sammie Szmodics az ír zászlóval Forrás:  X/IrishPropaganda

 A Blackburn Rovers 28 éves játékosa még egy percet sem játszott az ír válogatottban. Bár 2021-ben behívták be a keretbe, végül nem mutatkozott be. Mivel az egyik nagyapja magyar, akár nálunk is szerepelhetne, ám ebből már nem lesz semmi. 

A Metropol vette észre, hogy a Blackburn Rovers játékosa a napokan nyilatkozott a kényes ügyével kapcsolatban.

– Azt hiszem, klubszinten eleget tettem azért, hogy felhívjanak és beválogassanak. Remélhetőleg végre debütálhatok az ír válogatottban, igazán vágyom rá. Ez megkoronázná a remek szezonomat. Volt egy huzavona az útlevelemmel, aztán nem igazán vettek figyelembe. Az emberek nem tudják, de én mindig készenlétben voltam, mégsem hívtak – szúrt oda Szmodics a tavaly novemberben menesztett Stephen Kennynek.

 

Sammie Szmodics: Hülyeség, nem volt semmi

Szmodics a magyar lehetőséggel kapcsolatban a következőket mondta:

– Sok minden történt. A Twitteren olyasmi volt olvasható, hogy nem akarok Írországért játszani, de ez nem igaz, soha nem mondtam ilyet. Mindent megteszek, és most remélhetőleg megkapom a lehetőséget. Láttam, hogy összekötöttek Magyarországgal, ahonnan a nagyapám származott. Hülyeség, nem volt semmi.

Érdekes megközelítés a részéről azután, hogy maga Marco Rossi elmondta: valami azért mégiscsak volt…

John O’Shea, az írek szövetségi kapitánya már a februári kinevezésekor jelezte: első dolgai között lesz felvenni a kapcsolatot Szmodiccsal. Nos, O’Shea tegnap kihirdette az ír válogatott keretét, és ebben Sammie Szmodics is benne van!

 

Szmodics a 24 csapatos angol másodosztályban a csak 18. helyen álló Blackburn Rovers színeiben 35 találkozón 21 gólt szerzett, ezzel vezeti a góllövőlistát. A Transfermarkt a piaci értékét 4,5 millió euróra teszi.

Borítókép: Sammie Szmodics, a Blackburn Rovers legnagyobb sztárja (Forrás: X/Blackburn Rovers news)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.