Dárdai Bence mesés szerződéséről írnak a német lapok, röpködnek a százmilliók

Német lapértesülések szerint Dárdai Bence már aláírta ötéves szerződését a Bundesligában szereplő Wolfsburg csapatánál. A minden bizonnyal a másodosztályban ragadó Hertha 18 éves tehetségét hiába próbálta megtartani nevelőegyesülete, nem marad édesapja, Dárdai Pál és két bátyja, Márton és Palkó csapatánál. Az anyagi gondokkal küzdő berlini klub képtelen volt versenyre kelni a tehetős kérővel. A témát a Metropol járta körül.

Forrás: Metropol2024. 03. 15. 10:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dárdai Bence nagy tehetség. legfiatalabb fia német utánpótlás-válogatott, igaz, ezt elmondhatta magáról két bátyja is. Dárdai Palkó azóta már bemutatkozott a magyar felnőtt válogatottban, míg Dárdai Márton a héten került be először a magyar nemzeti csapat keretébe. A testvérek a Hertha színeiben csapattársak, azonban Bence távozik az idény végén. A német színekben U17-es Európa-bajnok, a támadó középpályás posztján szereplő Dárdai Bence távozása duplán veszteség a Hertha csapatának. Nem elég, hogy a fiatalokra bátran építő Dárdai Pál vezetőedzőként elveszíti a jövő egyik nagy ígéretét – apaként pedig az utolsó, még otthon lakó gyerekét –, legkisebb fia nyáron lejáró kontraktusa miatt csak „aprópénzt” jelentő nevelési költségtérítést fizet érte a Wolfsburg.

Dárdai Bence
Dárdai Bence Forrás: Instagram/bencedardai

A berlini újságok szerint legfeljebb 200 ezer eurót (79 millió forint) kap a Hertha a máris 10-szer annyira taksált tehetségért. A Transfermarkt éppen 2 millió euróra lőtte be a piaci értékét.

Az ő markát viszont annál több pénz üti a „Farkasoknál”! Berlinben is igyekeztek volna jól megfizetni, de a wolfsburgi ajánlattal nem versenyezhettek: ott – a sportszakmai előrelépés mellett – évente több száz millió forintnak megfelelő fizetés várja. Sőt, a B. Z. értesülése szerint valamivel 400 millió forint alatti aláírási pénzzel is gazdagodik.

 

Dárdai Bencét tavaly még nem engedte el az édesanyja

A szintén berlini Kurier további részletekkel szolgált a legifjabb Dárdai fiú klubváltásáról. Bence már tavaly nyáron is szívesen előrelépett volna az élvonalból kiesett Herthából az őt csábító Borussia Mönchengladbachhoz, de akkor – 17 éves létére – az édesanyja kérésére Berlinben maradt. A lap szerint Dárdai Mónika ragaszkodott ahhoz, hogy a legkisebb fia a szülői házban maradjon, amíg leérettségizik. Ez pedig idén esedékes.

A Metropol cikke ITT olvasható el.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Dárdai Bence a nyáron otthagyja a Herthát és a családi otthont (Forrás: Instagram/bencedardai)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.