Hazai pályán ismételné meg a Veszprém azt, amit egyszer már megtett ebben az idényben

A férfikézilabda BL-ben a Telekom Veszprém–SC Magdeburg a hét meccse. A tét a negyeddöntőbe jutás, a Veszprém veresége esetén a nyolcaddöntőben éppen a hazai rivális, a Szeged ellen játszana.

2024. 03. 07. 7:12
JAHJA, Omar
Veszprém, 2024. február 22. Jahja Omar, a Telekom Veszprém játékosa (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 12. fordulójában játszott Telekom Veszprém - GOG mérkõzésen a Veszprém Arénában 2024. február 22-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája címvédője látogat a Veszprém Arénába, ahol csütörtökön Telekom Veszprém–SC Magdeburg mérkőzést rendeznek a sorozat csoportkörének utolsó, 14. fordulójában (18.45, tv: Sport 1). Az Európai Kézilabda-szövetség e találkozót választotta a hét meccsének, nem véletlenül: a tét nagy, a két csapat közül az egyik automatikusan a legjobb nyolc közé kerül a BL-ben.

Zsúfolt lelátók előtt rendezik a sorsdöntő BL-meccset a Veszprém Arénában (Fotó: Bodnár Boglárka)

Nyerni kell a Szeged elkerüléséhez

A B csoportban 22 ponttal a második helyen álló németek számára bármilyen pontszerzés elegendő lenne a nyolcaddöntő „átugrására” feljogosító második hely megtartásához, ám ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, már csak azért sem, mert a csoportkör kezdetén, Németországban 33-28-ra a veszprémiek győztek. Az volt a Magdeburg egyetlen veresége hazai pályán a BL aktuális kiírásában. 

Amennyiben az egyelőre 20 pontos Veszprém vendéglátóként is nyer, megelőzi a Magdeburgot és a következő kört kihagyva negyeddöntős, ha döntetlen vagy vendégsiker születik, a németek kvalifikálják magukat a negyeddöntőbe. Aki végül harmadikként zár, az az A csoport hatodik helyén végzett Pick Szeged csapatával találkozik majd, a Bajnokok Ligája másik magyar csapata a szerdai záráson nem tudta borítani a papírformát a PSG ellen, 37-33-ra kikapott.

Veretlenek csatája

A Telekom Veszprém és a Magdeburg is három BL-meccset játszott 2024-ben, mindkét együttes valamennyit megnyerte. A Veszprém az előző fordulóban 37-31-re győzött a Montpellier vendégeként, míg a regnáló BL-győztes 29-28-ra verte meg a Barcelonát. A veszprémi együttes honlapja fokozott érdeklődésről írt – napokkal ezelőtt kihirdették, hogy minden jegy elkelt –, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy érkezzenek időben, ezzel elkerülve a torlódásokat.

Borítókép: Jahja Omar, a Telekom Veszprém játékosa (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.