Liverpooli vallomás: Ha így lenne, el sem utaznánk a visszavágóra

Hatalmas pofonba szaladt bele a Liverpool csütörtök este az Anfielden, az Atalanta 3-0-ra ütötte ki az angol csapatot a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjében. Jürgen Klopp elismerte, a Liverpool elvesztette a fonalat, az olasz gárda pedig rászolgált a győzelemre.

2024. 04. 12. 5:24
Jürgen Klopp szerint a Liverpool rászolgált a vereségre
Jürgen Klopp szerint a Liverpool rászolgált a vereségre Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki egy olyan este volt az Anfielden, amit a liverpooliak szeretnének gyorsan elfelejteni. A Vörösök gyakran elveszettnek tűntek a pályán az Atalanta ellen, sok hibával játszottak (a harmadik gól előtt éppen adta el a labdát), amit az olasz csapat rendre megbüntetett, az angolok lövései viszont nem találtak kaput. Könnyen lehet, hogy az Atalanta 3-0-s győzelmével már a bergamói visszavágó előtt eldőlt a továbbjutás kérdése.

Van Dijk a visszavágóra fel akarja tüzelni liverpooli társait
Van Dijk a visszavágóra fel akarja tüzelni liverpooli társait. Fotó: AFP/Darren Staples

 

Megérdemelt liverpooli vereség

Jürgen Klopp taktikai fegyelmezetlenséggel magyarázta a hazai bukást, illetve azzal, hogy az olasz csapat védekezésével egyszerűen nem tudtak mit kezdeni az övéi. – Rettenetesen játszottunk, megérdemeltük a vereséget. Most rettenetesen kell éreznünk magunkat emiatt, de mindössze egy éjszakájuk van a srácoknak arra, hogy nyalogassák a sebeiket, aztán újra fel kell építenünk magunkat a Crystal Palace elleni meccsre. Hatalmas gratuláció jár az Atalantának, sok csapatnak okozhatnak problémákat. A szoros emberfogás nagyon kellemetlen tud lenni, ha egy csapat éppen nem a legjobbját nyújtja, mi is szenvedtünk az Atalanta védekezési stílusa miatt – magyarázta a Liverpool vezetőedzője.

Klopp hat helyen változtatott a kezdőcsapatán a Manchester United elleni mérkőzéshez képest. Bár nem változtatná meg a döntését, a német mester szerint őt kell okolni a vereségért.

– Amikor elveszítesz egy mérkőzést, mindenki megkérdőjelezi a változtatásaid, ez érthető. De én ugyanígy döntenék, mert rotálnunk kell, ha az idény hátralévő részében is jól akarunk teljesíteni. Tudom, hogy az én felelősségem a vereség, de a döntéseimen nem változtatnék 

– húzta alá Klopp, aki a továbbjutási esélyeikről nem akart túl sokat beszélni, hiszen az olaszországi visszavágó előtt a Liverpoolnak lesz egy bajnoki mérkőzése vasárnap (15.00, tv: Match 4) a Crystal Palace ellen. Annyit azért elmondott, hogy a jövő héten mindenképp sokkal jobb játékkal kell előrukkolniuk, ha még labdába akarnak rúgni az Európa-ligában.

 

Van Dijk bizakodik, Gasperini óvatos

beszédesebb volt, ő bízik egy újabb nagyszerű fordításban. A holland védő is részese volt a Barcelonai elleni csodának 2019-ben, amikor az idegenben 3-0-ra elveszített BL-elődöntő után 4-0-ra nyerte a visszavágót a Liverpool, ezzel továbbjutott. 2020 őszén pedig az Atalanta otthonában lejátszott egyetlen mérkőzésüket 5-0-ra megnyerték. Hasonló eredmény most El-elődöntőt érne.

– Ha nem hinnénk a továbbjutásban, akkor nem lenne értelme elutaznunk Olaszországba. Persze nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat azzal, hogy háromgólos hátrányba kerültünk. Most a Crystal Palace-ra fókuszálunk, vissza kell térnünk a helyes útra. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha megnyerjük a vasárnapi meccset. Arra van szükségünk, hogy mindenki összekapja magát, azután remélhetőleg sikerül majd legalább négy gólt lőnünk idegenben – bizakodott a liverpooli csapatkapitány.

A másik oldalon Gian Piero Gasperini arra figyelmeztetett, ez remek kezdés volt a csapata részéről, de még nem lefutott a párharc.

– Még egy meccs hátravan, de ez egy csodálatos eredmény. Nagyszerűen védekeztünk. Ez egy különleges este volt, fantasztikusan érzem magam. Rászolgáltunk az eredményre. A játékosaim hatalmas dicséretet érdemelnek, de még ne kiabáljunk el semmit, hiszen le kell játszanunk a visszavágót – mondta óvatosan az Atalanta vezetőedzője.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.