Fontos lépést tett előre a Liverpool, Szoboszlai csak beleszagolt a meccsbe

Zsinórban a második mérkőzését nyerte meg a Liverpool, az Atalanta után a Fulham otthonát is bevette Jürgen Klopp csapata. A Vörösök 3-1-re győztek Londonban a Premier League 34. fordulójának vasárnapi találkozóján, így ott loholnak az Arsenal nyakában.

2024. 04. 21. 19:29
Ryan Gravenberch (balra) és Harvey Elliott öröme
Ryan Gravenberch (balra) és Harvey Elliott öröme Fotó: EPA/VINCE MIGNOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool a hétközi, Atalanta elleni mérkőzésén már aprócska jeleit mutatta annak, hogy kezd kilábalni a gödörből. Mohamed Szalah a meccs korai szakaszában büntetőt értékesített, de a Liverpool zsinórban a harmadik meccsén is adós maradt akciógóllal, így az 1-0-s győzelme ellenére is kiesett az Európa-ligából. Ezután már csak a Premier League-ben maradt versenyben az angol sztárcsapat. Ott is lépéshátrányban, hiszen a 34. forduló előtt már a Manchester City vezetett két ponttal, a harmadik bajnokaspiráns, az Arsenal pedig szombaton behúzta a maga meccsét a Wolverhampton ellen.

Trent Alexander-Arnold visszatérése sokat jelent a Liverpoolnak
visszatérése sokat jelent a Liverpoolnak. Fotó: EPA/Vince Mignott

Jürgen Kloppnak elmondása szerint tetszett, amit a csapatától látott az Atalanta elleni mérkőzésen. Mégis felforgatta a kezdőcsapatát a Fulham elleni vasárnapi bajnokira, Ibrahima Konaté, Alexis Mac Allister, Curtis Jones és Mohamed Szalah kikerült, Jarell Quansah, Harvey Elliott, Wataru Endo, Ryan Gravenberch és Diogo Jota pedig be.

 

Gyönyörű gólokkal nyert a Liverpool

Nagyjából a megszokott forgatókönyv szerint ez a meccs is: a Liverpool jóval többet birtokolta a labdát, de sokra nem ment vele. Kevés helyzetet tudott kialakítani, csak Luis Díaz és Cody Gakpo egy-egy próbálkozását említhetjük az első 35 percből. 

Na meg Trent Alexander-Arnold gólját. Az angol védő visszatérése lendületet adott a Vörösöknek, a tűpontos beadásai mellett a szabadrúgásai is aranyat érnek, mint azt ismét bizonyította, amikor a 32. percben húsz méterről a jobb felsőbe tekert.

Az első félidő utolsó perceiben a Fulham vette át az irányítást, és ennek gyorsan meg is lett a jutalma. Kavarodás alakult ki a Liverpool kapuja előtt, a sokadik próbálkozás utáni kipattanót Timothy Castagne lőtte a jobb alsóba.

A szünet előtt kapott gól megfoghatta volna a vendégeket, de Ryan Gravenberch tett róla, hogy ne így legyen. A holland középpályás gyorsan betalált a második félidőben, ráadásul mutatósra sikerült ez a gólja a Premier League-ben: Harvey Elliott passza után húsz méterről bombázott a bal felsőbe. 

És mire Darwin Núnez, Szalah és Mac Allister pályára lépett a 74. percben, már két góllal vezetett a Liverpool. Gakpo ugratta ki Jotát, a portugál támadó jobb alsóba tartó lövésébe pedig Bernd Leno csak beleérni tudott, védeni nem.

Szoboszlai Dominik a 86. percben lépett pályára, ezután már nem változott az eredmény. A Liverpool tehát 3-1-re győzött, ezzel pontszámban beérte az éllovas Arsenalt, amely a jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Premier League-t. A Manchester City egy meccsel kevesebbet játszva, egy ponttal lemaradva a harmadik.

A Fulham maradt a tizenkettedik helyen. 

 

Premier League, 34. forduló

szombat:
Luton–Brentford 1-5
Sheffield United–Burnley 1-4
Wolverhampton Wanderers–Arsenal 0-2

vasárnap:
Everton–Nottingham Forest 2-0
Aston Villa–Bournemouth 3-1
Crytal Palace–West Ham United 5-2
Fulham–Liverpool 1-3

Három mérkőzést elhalasztottak: a Tottenham Hotspur–Manchester City találkozót május 14-én, a Brighton–Chelsea és a Manchester United–Newcastle United összecsapást pedig május 15-én játsszák.


Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.