Újabb részletek Varga Barnabás állapotáról, ez vár a sérült csatárra

A németországi Európa-bajnokság eddigi legdrámaibb képsorait láthattuk vasárnap este a magyar válogatott Skócia elleni meccsén, a súlyosan megsérült Varga Barnabásért az egész futballvilág aggódott. A Ferencváros orvosa személyesen is meglátogatta Varga Barnabást a stuttgarti kórházban, és az eddigieknél részletesebb diagnózist közölt a klub honlapján. A sokat vitatott orvosi protokollt nem kommentálta, viszont megnyugtatott mindenkit, jó kezekben van jelenleg a támadó.

2024. 06. 24. 12:16
Skócia - Magyarország EURO - 2024 Varga Barnabás sérülés foci Eb
Varga Barnabás esete nem csak a magyarokat, a teljes futballvilágot sokkolta Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Barnabást, a magyar válogatott csatárát egy stuttgarti kórházban ápolják jelenleg is. A támadó állapotáról a Ferencváros orvosa, Pánics Gergely osztotta meg tapasztalatait a Fradi.hu-val, miután volt alkalma találkozni Varga Barnabással.

 

– Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki – mondta el Pánics Gergely, aki két korábbi emlékezetes ferencvárosi sérüléssel hasonlította össze Varga esetét. 

 

– Az esetet Julian Koch sérüléséhez tudom hasonlítani, őt is műteni kellett. Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, s bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van és nagy odafigyelésben részesül – mondta el a szakember a Fradi.hu-nak.

A Fradi orvosa által említett esetekben mindkétszer május végén történt a sérülés (Lovrencsisnél 2017-ben, Julian Kochnál 2018-ban), és mindketten pályára léphettek már arcvédő maszkban az új idény elején, júliusban.

FRISSÍTÉS!!!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.