Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Szoboszlai Varga Barnabásról: Beleégett a szemembe, együtt akarunk lenni

Szoboszlai Dominik első gondolata Varga Barnabásé volt a Skócia feletti diadal után. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya elmondta, nem értette, miért cselekednek olyan lassan az egészségügyiek. Szoboszlai mondta Csobothnak, nyugodtan engedje ki a sírást, mert ilyen pillanata nem sok lesz az életben.

2024. 06. 24. 0:09
Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás
Szoboszlai Dominik a magasba emeli Varga Barnabás mezét, majd magára húzta Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remélem, jól van. Stabil volt az állapota, amikor kiment a stadionból. Remeljük, hamar visszajön a hotelbe, vagy mi megyünk be hozzá, nekem teljesen mindegy, csak együtt legyünk – kezdte a nyilatkozatát a Magyarország–Svájc (1-0) mérkőzés után Varga Barnás mezét magára húzva. Majd elmondta, borzalmas volt látni az egészségügyi csapat szerencsétlenkedését a magyar középcsatár ijesztő sérülése után.

Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás, Magyarország, Svájc, Csoboth Kevin, foci eb 2024
Szoboszlai Dominik elsőként ért oda Varga Barnabáshoz. Fotó: Mirkó István

– Ezt nem kívánom senkinek. Az elsők között voltam, aki ott volt. Látni is elképesztő volt, beleégett a szemembe, tényleg remélem, jól van. Nem értem, hogy működik ez a protokoll, a mentősöknek miért nem szabad futni vagy a hordágyat behozni. Szerintem ott az egész kispadunk betolta az összes mentőst, akit csak lehetett, meg berángattam a hordágyat, mert nem hiszem, hogy ilyenkor a protokoll bármit is számít. 

Jó tanács Csoboth Kevinnek: Engedd ki

Szoboszlai ezután Csoboth Kevin góljáról beszélt:

– Igen, erről már beszélgettünk vele. A múltban volt egy sztorija, láttam rajta hogy próbálja visszatartani és mondtam, hogyha ilyen alkalommal nem sírsz, akkor soha.

Úgyhogy mondtam neki, nyugodtan engedd ki, nem fog ilyen mindennap történni.

Persze reméljük, minél többször fog, de azért ez nem mindennapi eset. Örülök, hogy sikerült felszabadulnia, örülök, hogy sikerült győztes gólt rúgnia, megérdemelte, sokat dolgozott ezért.

 

Szoboszlai tudta, az utolsó húsz perc adok-kapok lesz

Szoboszlai a következőképpen elemezte a skótok elleni mérkőzést.

– Biztos volt, hogy az elején mind a két csapat óvatosabban fog menni előre, kicsit nagyobb fókuszt helyez a védekezésre. Gondolom, ők is ezt várták.

De az is biztos volt, hogy a vége, az utolsó húsz perc adok-kapok lesz, és aki jobban akarja, az jobban jön ki belőle.

Szoboszlai büszke a csapatra

– Őszinte leszek, eddig is az voltam, mert azért egy német válogatottal játszottunk, ahol tényleg megmutattunk, hogy vannak helyzeteink, még akkor is, ha nem tudtuk berúgni őket. Mivel még több energiát, még több munkát, még több akaratot beleraktunk, a szerencse most hozzánk fordult.

És bár sok helyzet maradt ki, a végére azért még maradt egy és azt sikerült berúgni.

Nagyon örülök és most várunk, hogyan tovább. Hála isten, a mi dolgunkat megtettük, innentől kezdve reméljük, a többi csoport is úgy alakul, és maradhatunk még tovább.

Csoboth Kevin, Szoboszlai Dominik és meccs utáni interjúi:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.