Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Dzsudzsák Balázs fontos bejelentése Böde Dánielt is érinti

Dzsudzsák Balázs egy évvel meghosszabbította a szerződését a DVSC labdarúgócsapatával. A válogatottsági rekorder középpályás így 2025 nyaráig biztosan folytatja a pályafutását, egyúttal a Böde Dániellel vívott külön versenyének is jön a következő fejezete az NB I-ben.

2024. 07. 05. 17:54
DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs egy évvel meghosszabbította a szerződését Debrecenben. A DVSC csapatkapitánya az NB I legidősebb játékosa lehet, de ehhez Böde Dánielnek is lesz még egy-két szava. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta 2020-ban hazaigazolt Debrecenbe, mindig csak egy évre szóló szerződést kötött nevelőklubjával, így mindig volt egy kis kérdőjel a közös folytatást illetően. Idén nyáron például arról pletykáltak, hogy a 37 éves játékos újra légiósnak állhat, és a román élvonalban, egész pontosan Kolozsváron, az Universitateában köthet ki. Dzsudzsák azonban újra hosszabbított egy évvel Debrecenben, 2025 nyaráig írt alá a DVSC-vel, adta hírül a klubhonlap.

DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák Balázs 37 évesen is alapember a DVSC-ben Fotó: MTI/Derencsényi István

Mint írják, Dzsudzsák a hazaigazolása óta sosem maradt adós a gólokkal és a gólpasszokkal, amivel nehéz lenne vitába szállni. A legutóbbi idényben mindkét műfajban hét-hét jött össze neki, de egy ennél sokrétűbb, a játék több elemére kiterjedő elemzés szerint ő volt a legjobban teljesítő magyar labdarúgó az élvonalban. A hosszabbítással minden bizonnyal Dzsudzsák marad a DVSC legjobban fizetett játékosa.

Dzsudzsák és Böde külön csatája

Összességében tehát nem meglepetés, hogy Dzsudzsák újabb egy évre marad Debrecenben, hiszen a klub még mindig profitál a játékából, ő maga pedig már aligha vágyik újabb ismeretlen kalandra. Így aztán folytatódhat a külön csatája Böde Dániellel, hogy melyikük húzza tovább az élvonalban.

Az elmúlt NB I-es idényben is ők ketten voltak a magyar élvonal legidősebb pályára lépői, és ez a következőben is így lehet. Mindketten 37 évesek, mindössze két hónap a korkülönbség kettejük között a Paks volt válogatott csatára javára. Ezzel Böde az NB I jelenlegi legidősebb játékosa, de ha Dzsudzsák tovább kitart, megelőzheti, akár még a következő idényen belül is, ha a paksi rivális két hónapig nem lép pályára. Böde szerződése jelenleg ugyanúgy 2025 nyaráig szól a Pakssal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.