Könnyed játszadozást hozott a magyar válogatott olimpiai főpróbája

Az olimpiai kvótás magyar férfi-kézilabdaválogatott 41-27-re verte Japánt a szombaton Stuttgartban rendezett felkészülési mérkőzésen. A magyarok múlt szombaton Győrben 29-25-re nyertek Szlovénia ellen, pénteken pedig Stuttgartban 33-29-re kikaptak Németországtól. Első olimpiai csoportmeccsükre jövő szombaton kerül sor Egyiptom ellen.

2024. 07. 20. 18:31
Handball Länderspiel Ungarn gegen Japan, 20.07.2024 Handball Länderspiel Ungarn gegen Japan 20.07.2024 in Suttgrard. - *
Ancsin Gábor tevékeny részt vállalt a japánok legyőzéséből. Fotó: IMAGO/Beautiful Sports via Reute
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány valószínűleg nem az Egyiptom elleni találkozó főpróbájának szánta a szombati meccset, ugyanis a tartalékok közé nevezett Mikler Roland, Hanusz Egon és Pedro Rodríguez Álvarez is kezdő volt, Bánhidi Bence viszont a kispadról figyelte a játékot. Mikler remekül védett, a mezőnyjátékosok visszarendeződése és védekezése hatékonyabb volt, mint egy nappal korábban Németország ellen, a lerohanásból szerzett gólokkal pedig 9-4-re elléptek a magyarok. A Bajnokok Ligája-címvédő Barcelona jelenlegi, a Veszprém korábbi vezetőedzője, a japánokat irányító Antonio Carlos Ortega a meccs negyedénél kért először időt, de játékosai hiába próbálkoztak a gyors játékkal, sokat hibáztak (14-6).

Handball Länderspiel Ungarn gegen Japan, 20.07.2024 Handball Länderspiel Ungarn gegen Japan 20.07.2024 in Suttgrard. - *
Mikler Roland kezdett és jól védett  Fotó: Imago/Beautiful Sports via Reute

A cseréket követően nem tört meg a lendület magyar oldalon, sőt csak fokozódott, hiszen a tervezett kezdőcsapat tagjai léptek pályára (19-9). Az 1211 néző előtt lejátszott meccs szünetében is tíz volt a különbség, ezért a második félidőben a szoros meccsekre jellemző izgalmak már hiányoztak a játékból. A japánok jobban védekeztek, a magyarok átmenetileg megtorpantak (28-21), de a vezetésüket nem fenyegette veszély. Szita Zoltán, majd Hanusz Egon is megfordult a balszélső poszton, csapatuk pedig egyre jobb védekezésére alapozva, Imre Bence és Rosta Miklós találataival tíz fölé növelte a különbséget. A japánok létszámfölényes akciókkal próbálkoztak, de az üresen hagyott kapujukba több gólt is kaptak, így a vártnál is simább magyar siker született. A két csapat tizedik egymás elleni mérkőzésén egy japán siker és egy döntetlen mellett immár nyolc magyar győzelem a mérleg.

Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Chema Rodríguez most elégedett lehetett  Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

– Nehéz meccs volt a mai, nem volt könnyű a 15 órás kezdés, de a tegnapi nagy csata után keményen játszottunk. Nagyon jó első félidőt zártunk, a srácok remekül összpontosítottak, ennek nagyon örülök – nyilatkozta az MTI-nek Chema Rodríguez szövetségi kapitány. – Nyerhetsz, veszíthetsz, de mindig száz százalékot kell kiadnod magadból. Minden nap, minden pillanatban. Ez hiányzott a németek ellen, számomra ez volt a legrosszabb. Ahogyan korábban is elmondtam, a legvégsőkig kivárunk annak eldöntésével, ki lesz a 13. és ki lesz a 14. játékosunk.  Az első álmom és az első célom megnyerni az Egyiptom elleni meccset az olimpián.

A csapat szombaton késő este utazik vissza Magyarországra, majd szerdán indul Párizsba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.