Francia jóslat: Szilágyi Áron negyedszerre is csúcsra ér, Milák Kristóf „csak” ezüstöt és bronzot nyer az olimpián

Az egyik legtekintélyesebb francia sportlap, a L’Équipe az olimpiai mellékletében nemcsak az érmek számát tippelte meg, hanem nagyon bátran név szerint megnevezte valamennyi sportágban az érmeseket is. Jóslatuk szerint a magyarok 5-5 aranyat és ezüstöt, valamint 4 bronzot szereznek Párizsban.

2024. 07. 25. 16:56
240526_1063_DCS
Budapest 20240525 Vívás OB Fotó Nemzeti Sport - Dömötör Csaba A képen: Szilágyi Áron Fotó: Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha még meg sem nyitották hivatalosan a párizsi olimpiát, szinte nincs nap, amikor ne olvasnánk több jóslatot arra nézve, hogy hány érmet nyerhetnek az országok, hol végeznek az éremtáblázaton, illetve miként szerepelnek majd a legnagyobb esélyesek. Nos, mi, magyarok nem állunk rosszul ezekben a jóslatokban – nagyon sokan kiegyeznének azzal, ha ezek megvalósulnának –, hiszen a legrosszabb várakozás is legalább 13-14 érmet, köztük minimum öt aranyat jósol a sportolóinknak.

Siklósi Gergely
A francia sportlap szerint Siklósi Gergely is felér a csúcsra Párizsban  Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nem akart kimaradni a sorból az egyik legtekintélyesebb francia sportlap, a L’Équipe sem, amely az olimpiai mellékletében nemcsak az érmek számát tippelte meg, hanem nagyon bátran név szerint megnevezte valamennyi sportágban az érmeseket is.

Az országok közti sorrendben a L'Équipe várakozása szerint az Egyesült Államok végez majd az éremtáblázat élén, őket Kína, valamint Franciaország követi majd a képzeletbeli dobogón. Magyarország a 13. helyre jó a francia sportlap szerint, miután összesen 14 érmet – 5-5 aranyat és ezüstöt, ezenkívül 4 bronzérmet jósolnak nekünk – szerzünk a párizsi olimpián.

De nézzük is, kik azok, akik két és fél hét múlva minimum egyszeres olimpiai bajnoknak vagy érmesnek mondhatják magukat! A L’Équipe szerint egyébként már szombaton olimpiai bajnokot ünnepelhetünk, ugyanis a franciák szerint Szilágyi Áron végleg bekerül a vívás halhatatlanjai közé, miután zsinórban negyedszer is megnyeri a kard egyéni aranyérmét. Mellette Kós Hubert 200 méteres hátúszásban, Varga Ádám K1 1000 méteren és Siklósi Gergely párbajtőr egyéniben lesz olimpiai bajnok. A nagy meglepetést az öttusázó Bőhm Csaba okozza majd aranyérmével.

A felsorolásból azonnal kiderül, hogy a francia sportlap Milák Kristófnak nem jósol aranyat, viszont szerintük fő számában, a 200 méteres pillangóban ezüst, míg a rövidebb távon, százon bronzérmet szerez majd. Két világbajnok birkózónk is feláll majd a dobogó második fokára – Losonczi Dávid 87 kilós kötöttfogású, Muszukajev Iszmail 65 kilós szabadfogású –, de ezüstöt szerez a férfi kardcsapat, valamint a férfi kajakpáros, igaz, utóbbiak esetében nem nevezték meg, hogy a Nádas Bence–Tótka Sándor vagy a Kopasz Bálint–Varga Ádám kettős ér oda a dobogóra.

Milákon kívül három bronzérem lesz a magyaroké Párizsban . A bombaformában lévő Csipes Tamara kajak egyesben áll majd fel a dobogó alsó fokára, valamint Kopasz Bálint egyesben 1000 méteren lesz harmadik. A férfi-vízilabdaválogatott pedig megismétli a tokiói olimpián elért eredményét, és a francia fővárosban is bronzérmet akasztanak majd pólósaink nyakába.

Azért ehhez lesz még pár magyar sportolónak egy-két szava.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.