Nem találták Milák Kristóf legnagyobb riválisát a doppingellenőrök

Amikor a doppingellenőrök kora reggel mintavétel céljából keresték Léon Marchandot az olimpiai faluban, a 400 méteres vegyes olimpiai bajnoka nem tartózkodott az előre leadott helyén. Milák szerda esti legnagyobb riválisa ugyanis a párizsi La Défense Aréna melletti lakásban pihent éppen, amelyet a Francia Úszószövetség foglalt le a számára, hogy megkímélje még az utazás fáradalmaitól is.

2024. 07. 31. 11:02
MARCHAND, Leon
Budapest, 2022. június 18. A késõbbi gyõztes francia Leon Marchand a férfi 400 méteres vegyesúszás döntõjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 18-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár nagy bajba is kerülhetne a 2024-es párizsi olimpiai játékok francia sztárja, Léon Marchand. Ugyanis Milák Kristóf szerda esti legnagyobb ellenfele nem azon a helyen tartózkodott, amit előzetesen leadott a doppingellenőrök számára. A doppingellenőrök hétfőn 5 óra 45 perckor érkeztek meg az olimpiai faluba, hogy előre be nem jelentett tesztet végezzenek Léon Marchand francia úszón.

MARCHAND, Léon
Léon Marchand önhibáján kívül nem tudott mintát adni a doppingellenőröknek (Fotó: Martin Meissner)

Mint azt a L'Équipe című újság megírta, az ügyből végül nem lesz semmi, mert a doppingellenőrök hibáztak. a 400 méter vegyes olimpiai bajnoka ugyanis a párizsi La Défense Aréna melletti lakásban tartózkodott, amelyet a Francia Úszószövetség foglalt le a számára, hogy még az utazás fáradalmaitól is megkímélje. Ráadásul a francia klasszis tartózkodási helye is azt jelezte, hogy Marchand az olimpiai falu helyett a lakásban tartózkodik.

Az ellenőrök csak akkor észlelték a saját hibájukat, hogy előtte felkeltették Marchand után kutatva a teljes francia úszóválogatottat, már aki közülük az olimpiai faluban töltötte az éjszakát, köztük többek között azt a Yohann Ndoye Brouardot, akinek este a 100 méteres hát döntőjét kellett úsznia. Végül Marchand nem adott mintát az ellenőröknek, hanem helyette edzőjével, Bob Bowmannel az uszodában készülhetett a Milák elleni nagy csatára a 200 méteres pillangó szerda esti fináléjára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.