Lamine Yamal cikizője, aki az Eb-n nevetség tárgya lett, távozott a klubjából

A Juventus labdarúgócsapata ma bejelentette, hogy elváltak a klub és francia sztárja, Adrien Rabiot útjai. Rabiot volt az a játékos, aki a németországi Eb-n a Spanyolország–Franciaország elődöntő előtt a sajtótájékoztatón lekicsinylő szavakkal illette Lamine Yamal addigi játékát. S erre aztán nagyon ráfázott…

2024. 07. 18. 15:50
Adrien Rabiot (balra) nem volt végig pályán a spanyolok elleni elődöntőben, a 62. percben  Eduardo Camavinga váltotta
Adrien Rabiot (balra) nem volt végig pályán a spanyolok elleni elődöntőben, a 62. percben Eduardo Camavinga váltotta Fotó: EPA/Szlágyi Anna
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a döntőben akar játszani, többet kell tennie, mint amit eddig tett. Nyomást fogunk helyezni rá, hogy kényelmetlenül érezze magát a pályán – mondta az Európa-bajnokságon a Spanyolország–Franciaország elődöntőt felvezető sajtótájékoztatón Adrien Rabiot, a franciák középpályása Lamine Yamal addigi játékát „elemezve”.

Rabiot, Yamal
Adrien Rabiot közelről nézhette Lamine Yamal gólját  Fotó: EPA/Szilágyi Anna

Nos, a meccsen, az akkor még csak 16 éves, a 17. születésnapját a döntő előtti napon ünneplő Lamine Yamal a 21. percben éppen Adrien Rabiot orra elől, 25 méterről lőtt gyönyörű gólt a francia kapu jobb felső sarkába. Yamal az Eb-történelem legfiatalabb gólszerzője lett – a találatával egyenlítettek a végül 2-1-re győző spanyolok –, s a találkozó legjobbjának választották. A spanyolok bejutottak a döntőbe, meg is nyerték, az angolokat is 2-1-re legyőzve. Lamine Yamal a tornán az egy gólja mellett négy gólpasszt is jegyzett, egyet a döntőben is, Adrien Rabiot pedig a szavai miatt nevetség tárgya lett. (Rabiot nem is volt végig pályán a spanyolok elleni elődöntőben, a 62. percben  Eduardo Camavinga váltotta.)

Rabiot beírta magát a Juventus történelmébe

Rabiot ma azzal került be a hírekbe, hogy a Juventus bejelentette, öt szezon után elváltak az útjaik a 29 éves védekező középpályással. Rabiot egy bajnoki címet, két Olasz Kupát és egy Olasz Szuperkupát nyert a torinói klubbal. A Juve mezében 212 tétmeccsen szerepelt, ezzel a harmadik a francia játékosok sorában, holtversenyben Zinedine Zidane-nal. Honfitársai közül csak David Trezeguet (320) és Michel Platini (224) előzi meg – beírta magát a Juventus történelmébe.

 

Adrien Rabiot szabadon igazolható, az új csapatának, a Juventusnak nem kell fizetnie érte, és a játékos jó eséllyel a Premier League-ben köthet ki.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.