Elképesztő: két labda a pályán, jár a tizenegyes! + videó

A Flamengo szombaton hozta a kötelezőt, 2-1-re legyőzte a Criciumát a brazil labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A győztes gólt még sokáig emlegetni fogják, a tizenegyest ugyanis hihetetlen jelenetek után ítélte meg a játékvezető.

2024. 07. 22. 9:54
Everton és a Flamengo jól jött ki az elképesztő esetből
Everton és a Flamengo jól jött ki az elképesztő esetből Fotó: AFP/AGIF/Isabela Azine
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brazil bajnokság jelenlegi harmadik helyezettje, a Flamengo és a tizenötödik Criciuma csapott össze szombaton, így nemigen jelentett meglepetést, hogy a hazai pályán játszó sztárcsapat 2-1-re legyőzte az újoncot.

Emlékezetes tizenegyes

Pedig korántsem volt egyértelmű, hogy a Flamengo megkaparintja a három pontot. Rodrigo góljával a 35. perctől a Criciuma vezetett, és a 76. percig őrizte az előnyét annak ellenére is, hogy a hazaiak közben tizenegyest kaptak. Ez kimaradt, de a hibázó Pedro később javított és kiegyenlített, majd a 89. percben egy újabb büntetőt Gabriel Barbosa értékesített a 89. percben, ezzel lett 2-1 a meccs végeredménye.

A Flamengo második gólja előtt egészen hihetetlen jelenetek zajlotta le a pályán. A nézők a pályára dobtak egy másik labdát, amit a Criciuma védője, Allano belerúgott a játékban lévő labdába – ezt a Flamengo támadója, Everton épp a kapura akarta tűzni. Így persze nem tudta.

A játékvezető úgy látta, Allano szándékosan akadályozta az ellenfél játékosát, ezért kapott tizenegyest a hazai csapat. A bíró mindenesetre érdekes ítéletet hozott, világított rá az Origó, hiszen két labda volt a pályán, ezért meg kellett volna állítania a játékot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.