Botrány a németeknél! Szurkolói bojkott fenyegeti a szombati Szuperkupa döntőjét

Könnyen előfordulhat, hogy a szombati német Szuperkupa döntőjét a két részt vevő klub, a Bayer Leverkusen és a VfB Stuttgart ultrái nélkül rendezik majd meg. A szurkolók ugyanis azt nehezményezik, hogy a finálét egy napra rakták a Német Kupa első fordulójával.

2024. 08. 16. 9:24
"Coming Home Event" for Bayer Leverkusen following DFB Cup final
Florian Wirtz idén Bundesligát nyert a Bayer Leverkusennel, jövőre a Real Madridban köthet ki. Fotó: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok mindenre számított a Német Labdarúgó-szövetség, csak arra nem, hogy már augusztus közepén egy komolynak tekinthető botránnyal kell szembenézniük. Márpedig most éppen ez készül, ugyanis a szövetség egy napra, szombatra rakta a Német Kupa első fordulóját a Szuperkupa döntőjével. Utóbbiban a tavaly a bajnokságot és a kupát is veretlenül megnyerő Bayer Leverkusen, valamint a Bundesliga ezüstérmese, a VfB Stuttgart érdekelt. Bármilyen furcsa, az előző szezonban az Európa-ligán kívül mindent megnyerő gyógyszergyáriak – az EL-t a fináléban bukták el a görög Olympiakosz ellen – és a stuttgartiak szurkolói is jelentéktelennek tartják a Szuperkupa fináléját, és egyszerűen nem értik, ha egyszer a Leverkusen a bajnokságot és a kupát is megnyerte, miért kell megrendezni a Szuperkupa döntőjét.

Már 47 mérkőzés óta veretlen Xabi Alonso Leverkusenje
A Leverkusen tarolt az előző szezonban, veretlenül lett bajnok és kupagyőztes. Fotó: EPA/Etore Ferrari

Mindkét szurkolótábor jelezte, hogy az e miatti tiltakozásul bojkottálni fogják a szombati finálét. Indokuk elég egyszerű: a szerintük érdektelen találkozó miatt a Német Kupában halasztaniuk kell, amit majd hétköznap tudnak majd pótolni még augusztusban, ami egy pluszutazást jelent az ultráknak. A Leverkusen a Mönchengladbach elleni idegenbeli idénynyitó után öt nappal, augusztus 28-án, szerdán kell majd pótolnia a negyedosztályú Jena otthonában a most elhalasztott kupameccset, míg a stuttgartiaknak az augusztus 24-i bajnoki rajton Freiburgban lesz jelenésük, ami után három nappal, augusztus 27-én tudják bepótolni a másodosztályú Münster elleni kupacsatát.

A Bayer-drukkerek nagy része bejelentette, hogy biztosan kihagyja a szombati Szuperkupa-mérkőzést, míg a stuttgarti drukkerek egy közleményt adtak ki, amiben leírták, miért bojkottálják a szombati finálét, amit egyébként este fél kilenckor rendeznek. A véleményük rövid és tömör: a DFL Szuperkupának nincs sportértéke, ennek megfelelően nincs olyan jelentősége számukra, ami indokolná a szervezett szereplésüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.