A Fradi ma attól a csapattól igazolt, amelyik kedden kiejtette a BL-ből

A Ferencváros labdarúgócsapata ma új játékos érkezését jelentette be: a 27 esztendős dán védő, Stefan Gartenmann hivatalosan az FC Midtjylland együttesétől futott be. Attól a csapatól, amely a BL-selejtező harmadik körében kiejtette a Fradit, a keddi 1-1-es végeredmény a Groupama Arénában a vendégek továbbjutását jelentette 3-1-es összesítéssel. Gartenmann azonban nem játszott a dánoknál, eddig a skót Aberdeen gárdájában szerepelt kölcsönben.

2024. 08. 15. 13:05
Stefan Gartenmann Hajnal Tamás és Orsoz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója között
Stefan Gartenmann Hajnal Tamás és Orsoz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója között Forrás: Fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35-szörös magyar bajnok Ferencváros a 27 esztendős dán védő, Stefan Gartenmann személyében ma Isaac Pappoe, Raul Gustavo, Kady Borges és Philippe Rommens után az ötödik nyári igazolását jelentette be. Az átigazolásról Gartenmann eddigi klubja, a FC Midtjylland is azonnal hírt adott.

Stefan Gartenmann
Stefan Gartenmann már az FTC játékosa (Forrás: X/FC Midtjylland)

– Stefant már régebb óta ismerjük, most pedig olyan kedvező lehetőség nyílt, hogy sikerült megszereznünk. Megbízható belső védő, aki mindig képes hozni az elvárt szintet. Jó mentalitású, profi gondolkodású játékos, aki a csapat struktúrája szempontjából is fontos szerepet tud majd betölteni. Fontos, hogy fenntartsuk a konkurenciaharcot ezen a poszton. Bízunk benne, hogy már rövid távon meg tudja oldani ezt a feladatot –mondta Stefan Gartenmannról Hajnal Tamás sportigazgató a klub honlapján, amelyen részletezik a védő pályafutását.

A védelem közepén bevethető, 187 centiméter magas Stefan Gartenmann 1997. február 2-án született a dániai Roskildében. Szülővárosában kezdett el futballozni, majd 2013-ban a Heerenveenhez került, amelyet 2017-ig erősített, a felnőtt csapatban nem lépett pályára, viszont az U21-es csapattal kétszeres holland bajnok volt.Ezután szerződtette a dán Sønderjyske, amelynek színeiben 174 mérkőzésen 10 gólt szerzett, a 2019/20-as szezonban pedig megnyerte a csapattal a Dán-kupát. Gartenmann végig játszotta a jelenleg másodosztályú Aalborg BK ellen 2-0-ra megnyert finálét. A haderslevi együttesben csapattársa volt többek között az ukrán válogatott Artem Dovbik is, aki a 2023/24-es szezonban elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a katalán Girona a Real Madrid és a Barcelona mögött bronzérmes lett a spanyol bajnokságban, ezzel pedig története során először bejutott a Bajnokok Ligájába csoportkörébe.

Stefan Gartenmann a 2023/24-es idényt Skóciában az Aberdeen csapatában töltötte

Stefan Gartenmann 2022-ben igazolt az FC Midtjyllandhoz, amellyel most Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében csapott össze a Fradi, s veszített 3-1-es összesítéssel. A hátsó alakzat közepén, valamint a jobb oldalon is bevethető Gartenmann a herningi csapatban összesen 38 tétmeccsen kapott szerepet, négyszer volt eredményes. A 2023/24-es idényt a skót élvonalban, a négyszeres bajnoki aranyérmes, KEK-győztes (1982/83) és Európai Szuperkupa-győztes (1983/84) Aberdeenben töltötte kölcsönben, 45 meccsen három gólt jegyzett. Gartenmann végig pályán volt a skót Ligakupa-döntőben is, amelyet az Aberdeen 1-0-ra elveszített a Rangers ellen, így végül ezüstérmet kapott.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.